ضرورت تبدیل آبخیزداری دولتی به آبخیزداری مردمی

تاریخ انتشار : 1400/08/12 - ساعت انتشار: ٠٨:٢٥ - گروه خبری : اخبار قدیمی

به گزارش مرکز اطلاع رسانی سازمان جنگل ها، ابوالقاسم حسین پور در وبینار علمی «چالش ها و فرصت ها در ارتقاء تولیدات دیم و امنیت غذایی با روش های حفاظت خاک و آبخیزداری» که در پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری برگزار شد گفت: باید در مجامع علمی و دانشگاهی، ظرفیت های آب سبز احصا شود و ارزش اقتصادی آن ملاحظه شود.

 

مدیرکل پخش سیلاب و آبخوانداری سازمان جنگل ها با تأکید بر ضرورت تبدیل آبخیزداری دولتی به آبخیزداری مردمی گفت: برای گسترش آبخیزداری مردمی لازم است ظرفیت های قانونی بکار گرفته شود تا بتوان از قطره قطره نزولات آسمانی استفاده کرد.

به گزارش مرکز اطلاع رسانی سازمان جنگل ها، ابوالقاسم حسین پور در وبینار علمی «چالش ها و فرصت ها در ارتقاء تولیدات دیم و امنیت غذایی با روش های حفاظت خاک و آبخیزداری»  که در پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری برگزار شد گفت: باید در مجامع علمی و دانشگاهی، ظرفیت های آب سبز احصا شود و ارزش اقتصادی آن ملاحظه شود.

وی افزود: یکی از مسائل مهمی که باید برای کشاورزی دیم مدنظر واقع شود افزایش بهره وری نزولات در کشور است که این مهم با اعمال مدیریت جامع حوزه آبخیز و کاهش تبخیر و ذخیره سازی آن امکانپذیر خواهد بود.

در این وبینار جهانگیر پرهمت «عضو هیئت علمی پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری» با تاکید بر نقش سطوح آبگیر باران در ارتقاء تولید باغات دیم و کاهش تبخیر و سیل خیزی گفت: از جمله چالش های کشاورزی دیم در ایران می توان به فرسایش زیاد و تخریب اراضی به دلیل شخم غالب در جهت شیب، شدت بالای سیلخیزی نسبت به سایر کاربری ها به دلیل ضعف در مدیریت مزرعه و کاهش نفوذ و در نتیجه کاهش منابع آب زیرزمینی اشاره کرد.

عضو هیئت علمی حفاظت خاک و آبخیزداری با اشاره به ناپایداری در تامین معیشت ساکنین حوزه ها و فشار مضاعف بر منابع طبیعی ناشی از پایین بودن عملکرد محصولات دیم و نوسانات شدید آن خاطر نشان کرد: طبق آمار محصولات باغی در سال 1398، متوسط عملکرد تولید محصولات باغی به صورت آبی 10.1 تن در هکتار و دیم 4.5 تن در هکتار است که این عملکرد نشان از ظرفیت بالای محصولات باغی دیم در کشور با ورود فناوری های پیشرفته در ارتقای عملکرد است.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 


خروج




-->