برگزاری سومین نشست شورای مشورتی سازمان جنگل ها با حضور کنشگران فعال منابع طبیعی
نشست شورای مشورتی سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور با موضوع نقش سازمان های مردم نهاد در حفاظت و مدیریت پایدار منابع طبیعی کشور با حضور معاونین و مدیران کل این سازمان و جمعی از کنشگران فعال حوزه منابع طبیعی در سالن جلسات سازمان جنگلها برگزار شد.
نشست شورای مشورتی سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور با موضوع نقش سازمان های مردم نهاد در حفاظت و مدیریت پایدار منابع طبیعی کشور با حضور معاونین و مدیران کل این سازمان و جمعی از کنشگران فعال حوزه منابع طبیعی در سالن جلسات سازمان جنگلها برگزار شد. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور در این نشست، مدیر کل دفتر آموزش، ترویج و مشارکت های مردمی سازمان جنگل ها از سازمان های مردم نهاد حوزه منابع طبیعی و محیط زیست بابت مسئولیت پذیری نسبت به موضوع منابع طبیعی و تلاش در جهت هماهنگی و هم افزایی با سایر دستگاه ها برای حفاظت از منابع طبیعی بدون هیچ چشمداشتی تشکر و قدردانی کرد و خاطر نشان ساخت: در بحث مدیریت منابع طبیعی نیازمند مدیریت و تفکر استراتژیک، اجماع سازی و ذهنیت مشترک با مخاطبین منابع طبیعی به ویژه سازمان های مردم نهاد و سایر علاقمندان و دلسوزان منابع طبیعی هستیم. حسین میرزایی در ادامه اشاره کرد: مشارکت مردم در منابع طبیعی یک ضرورت است و سازمان برای تحقق این امر، چهار راهبرد مشارکت دولتی در قالب تفاهم نامه ها با دستگاه های اجرایی، مشارکت اجتماعی و عمومی با تاکید بر همکاری با سازمان های مردم نهاد و جذب همیاران طبیعت در راستای ارتقاء پوشش حفاظتی منابع طبیعی، مشارکت در قالب تعاونی ها و تشکل ها با استفاده از ظرفیت قانونی بند ب ماده 29 قانون احکام دایمی برنامه های توسعه کشور و مشارکت بخش خصوصی و خیرین را در دستور کار دارد. به گفته مدیر کل دفتر آموزش در حال حاضر 140 هزار همیار طبیعت در قالب سامانه همیاران طبیعت جذب و ساماندهی شدند. این نیروهای داوطلب مردمی پس از آموزش در امر حفاظت منابع طبیعی ایفای نقش می کنند. در این نشست فعالان منابع طبیعی به صورت تخصصی دیدگاه های خود را درباره مشکلات و مسائل مختلف مرتبط با منابع طبیعی مطرح و راهکار هایی را برای حل این مشکلات ارائه کردند. در این جلسه معاون آبخیزداری، امور مراتع و بیابان با تأیید نظرات مدعوین بر ضرورت ادامه نشست های مشترک و تخصصی بین سازمان جنگل ها و مراتع و تشکل های مردم نهاد تأکید کرد. دکتر پرویز گرشاسبی خواستار ارائه راهکارها و پیشنهادات در جهت رفع مشکلات در حوزه های منابع طبیعی به صورت مکتوب شد و تصریح کرد: برای اقتدار در منابع طبیعی، ضروری است مسائل و مشکلات به طور جدی پیگیری شود.
در ادامه این نشست عضو شورای هماهنگی شبکه تشکل های مردم نهاد محیط زیست و منابع طبیعی کشور ضمن خیرمقدم به کنشگران حوزه منابع طبیعی خاطرنشان کرد: منابع طبیعی امانتی است در دست ما برای آیندگان و برای حفظ این میراث ارزشمند همه مردم جامعه سهیم هستند. امیرزاده بیان کرد: از مهمترین اولویت های موجود در حوزه منابع طبیعی می توان به بحث اشاعه فرهنگ انفال قابل تملک خصوصی نیست، تثبیت مالکیت دولت، اصلاح قوانین و جلوگیری از تثبیت قوانین معارض و نظام بهره برداری عنوان کرد. همچنین در این جلسه سرپرست معاونت حفاظت امور اراضی در خصوص اهمیت تشکل های مردم نهاد گفت: نقش آفرینی تشکل ها و سازمان های مردم نهاد با توجه به ضرورت حفاظت از عرصه های ملی به شدت احساس می شود و باید حفاظت و حراست از این عرصه ها را به امری همگانی تبدیل کنیم. رضا افلاطونی منابع طبیعی را یک سرمایه ملی قلمداد کرد و افزود: حفاظت و حراست از منابع طبیعی زمینه ساز توسعه پایدار است. مدیرکل دفتر حقوقی نیز سازمان جنگل ها و مراتع را متولی انفال و منابع طبیعی دانست و به برگزاری مستمر جلسات با تعداد بیشتری از اعضاء تشکل های مردم نهاد تأکید کرد. سرکار خانم مهری مصر در ادامه به تشریح طرح قضازدایی و کاهش عناوین مجرمانه پرداختند. در این نشست معاون آبخیزداری، امور مراتع و بیابان، سرپرست معاونت حفاظت و امور اراضی، مدیرکل دفتر حقوقی، مدیرکل ترویج و مشارکت های مردمی، مدیرکل دفتر مهندسی و جمعی از معاونین مدیران کل در این جلسه حضور داشتند.
|
ارسال به دوست