جوامع محلی برای حفاظت از منابع طبیعی سمنان به کارگیری شود
سرپرست معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری سمنان با بیان اینکه جوامع محلی باید برای حفاظت از منابع طبیعی سمنان به کارگیری شود، گفت: مردم نقش مهمی در نگهداری از انفال دارند.
سرپرست معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری سمنان با بیان اینکه جوامع محلی باید برای حفاظت از منابع طبیعی سمنان به کارگیری شود، گفت: مردم نقش مهمی در نگهداری از انفال دارند.
به گزارش مرآت، محمد حمیدی در دیدار با مدیرکل و مسئولان منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان به میزبانی استانداری سمنان با بیان اینکه نیاز به اجرای پروژههای آبخیزداری در استان سمنان بیش از پیش احساس میشود، تاکید کرد: طبیعت گردی از ظرفیتهای منحصر به فرد این استان است که با حفظ و احیای عرصههای طبیعی میتوان از این بستر در رونق گردشگری استان و ایجاد درآمد پایدار بهره برداری کرد.
وی با بیان اینکه کارگروه مبارزه با ساخت و سازها و متصرفات منابع طبیعی در استان تشکیل شده و با متخلفان و متصرفان منابع طبیعی که عرصه منابع طبیعی را تخریب و تصرف میکنند بشدت برخورد میشود، بیان داشت: فرهنگ بحران کمبود آب باید توسط رسانهها و با عزم ملی در سطح جامعه اطلاعرسانی و تبیین شود
سرپرست معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری سمنان با بیان اینکه باید باور لازم در مردم برای اصلاح الگوی مصرف خانگی، کشاورزی و صنعتی ایجاد شود و این مستلزم یک اراده همگانی است، تاکید داشت: با انجام عملیات آبخیزداری پروژههایی آبهای زیرزمینی، مراتع و جنگل نیز تقویت میشوند، جلوگیری از ورود گل و لایی در بستر رودخانهها و شرایط برای تقویت منابع طبیعی، مراتع و جلوگیری از سیلابها میشود.
حمیدی با بیان اینکه جوامع محلی برای حفاظت از منابع طبیعی سمنان به گرفته شود، افزود: اگرچه دستگاههای متولی در حفظ و حراست از منابع طبیعی مکلف هستند اما، این مهم بدون مشارکت همه جانبه و پررنگ مردم کامل نمیشود؛ زیرا یکی از کارسازترین اقدامات برای حفظ، احیا و توسعه منابع طبیعی، همواره بهرهگیری از مشارکت جوامع محلی و مشارکتهای مردمی بوده است.
جعفر مرادی حقیقی مدیرکل منابع طبیعی استان سمنان نیز در این دیدار با بیان اینکه انجام طرحهای آبخیزداری از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی گام مهم سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور برای رفع بحران خشکسالی در سه سال اخیر است، گفت: با اجرای این طرحها شاهد اثرات مثبت و تأثیرگذار آنها در افزایش سفرههای آب زیرزمینی و کنترل فرسایش خاک خواهیم بود.
وی با بیان اینکه حمل رسوب و جلوگیری از بروز سیلابهای مخرب از دیگر مزیتهای طرحهای آبخیزداری محسوب میشود، ابراز داشت: در سطح استان و با مشارکت جوامع محلی، دستگاههای اجرایی و با حضور مسئولین ارشد استان عملیات بذر کاری و کاشت نهال در مناطق بیابانی استان اجرا میشود.
ارسال به دوست