گزارش| قصه تلخ آتشسوزی در جنگلهای اُرس شمال استان سمنان
گروه استانها- قصه تلخ و غمبار خشک شدن و آتشسوزی در جنگلهای اُرس شمال استان سمنان دیگر برای مردم و رسانههای استان سمنان تکراری شده و هر از گاهی اخبار خشک شدن سطوح وسیعی از این جنگلها یا وقوع آتشسوزی در آن منتشر میشود.
گروه استانها- قصه تلخ و غمبار خشک شدن و آتشسوزی در جنگلهای اُرس شمال استان سمنان دیگر برای مردم و رسانههای استان سمنان تکراری شده و هر از گاهی اخبار خشک شدن سطوح وسیعی از این جنگلها یا وقوع آتشسوزی در آن منتشر میشود.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از سمنان، شهرستان مهدیشهر در شمال شهرستان سمنان یکی از مناطق مهمی است که محل رویش درختان چند هزارساله «اُرس» یا همان «سرو کوهی» بوده و بهنوعی از جاذبههای مهم طبیعتگردی در استان پهناور سمنان به شمار میرود؛ اما در طول سالهای گذشته همواره پدیدههای خشک شدن درختان در جنگلهای اُرس این شهرستان و نیز آتشسوزی در این جنگلها سبب از بین رفتن سطح نسبتاً وسیعی از اُرسستانهای مهدیشهر و دیگر شهرستانهای شمالی استان سمنان شده است.
همیشه اخبار آتشسوزی در جنگلهای با ارزش ارس در استان سمنان کام مردم و مسئولان را تلخ کرده و داوطلبان طبیعتدوست محلی را برای خاموش کردن جنگلهای آتش گرفته به دامن طبیعت کشانده است.
اما شاید بیشتر از تلاش برای خاموش کردن آتشهایی که دل طبیعت دوستان را همراه درختان در این جنگلها میسوزاند؛ لازم است تا منشأ این خطرات و آسیبها شناسایی و برای آن چارهاندیشی شود.
عامل انسانی و آفتی به نام «ارسواش» تهدیداتی که باید رفع شوند
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان معتقد است که عامل انسانی تنها یکی از علتهای آتشسوزی در جنگلهای سرو کوهی در این استان است.
آنگونه که جعفر مرادی حقیقی گفته است؛ گروه عمدتاً عامل انسانی آتشسوزی در جنگلها و طبیعت را رقم میزند؛ ریشه بسیاری از این آتشسوزیها یا به عبارت بهتر آن چیزی که به ایجاد حریق در جنگلها کمک میکند؛ پدیدهای به نام «خشک شدن درختان جنگل» است. موضوعی که شاید باید بیشتر به آن فکر کرد و برای آن تدبیری اندیشید.
وی افزود: اگر بخواهیم ویژه درختان چند هزارساله ارس صحبت کنیم به آفتی به نام «اُرسواش» یا «دار واشک» میرسیم. در واقع، یکی از عواملی که باعث خشک شدن درختان کهنسال و دیر زیست در شمال استان سمنان بهویژه شهرستان مهدیشهر شده، همین افت نیمه انگلی است که در مناطق شمالی استان سمنان درختان ارس به آن آلوده شدهاند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان گفت: به دلیل اینکه درختان آلوده به ارسواش خشک میشود؛ میتوانیم بگوییم که یکی از علتهای مهم غیرمستقیم در آتشسوزی درختان ارس در شمال استان سمنان همین آفت ارسواش است.
اجرای طرح مبارزه با «دار واشک» در استان سمنان؛ میسوزانیم تا نسوزند!
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان با اشاره به اقدامات این اداره کل برای مبارزه با آفت «ارسواش» یا «دار واشک» تصریح کرد: هماکنون طرح کنترل و مبارزه با آفت نیمه انگلی ارسواش در دستور کار اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان قرار دارد.
مرادی حقیقی افزود: مبارزه با این آفت در سطح چهار هزار و 500 هکتار از ارس ستانهای در منطقه «سرلشت» در شمال شهرستان مهدیشهر در حال اجراست.
وی با تأکید بر لزوم استفاده از نظارت کارشناسی برای مبارزه اصولی با آفت ارس واش تصریح کرد: این طرح با نظر کارشناسان فنی حوزه مبارزه با آفت و کارشناسان مرکز تحقیقات منابع طبیعی در دست اجراست و بر این اساس بهترین روش قطع سرشاخهها و شاخههای آلوده به این آفت عنوانشده است و البته تا این آفت و سرشاخههای آلوده به آن سوزانده نشود؛ احتمال سرایت آفت به سرشاخههای غیر آلوده نیز وجود دارد؛ بنابراین در اسرع وقت با اجرای این طرح در حال مبارزه با آفت «ارس واش» هستیم و سرشاخههای آلوده به آن را قطع میکنیم و با سوزاندن آن آفت نیمه انگلی ارسواش را از بین میبریم.
بیشتر بخوانید
= آتش کمبود امکانات، دامنگیر جنگلهای گلستان/سازمان مدیریت بحران به قولهایش عمل کند
= آتشسوزی تالاب بینالمللی میانکاله مهار شد/ 10 هکتار از اراضی در آتش سوخت
= آتشسوزی جنگلهای "دیل" گچساران مهار شد
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان با اشاره به نقش مهم شهروندان در اجرای طرحهایی نظیر طرح مبارزه با آفت «ارس واش» عنوان کرد: از بهرهبرداران عرصههای و سامانههای عرفی منابع طبیعی و شهروندان طبیعت دوست میخواهیم که اگر با درختان آلوده به این آفت مواجه شدند؛ آن را از طریق مبادی ارتباطاتی اعلامشده، به یگان حفاظت منابع طبیعی استان سمنان اطلاع دهند تا در اسرع وقت ریشهکن شود و به سایر جنگلهای استان سمنان سرایت نکند.
ارسال به دوست