تخصیص یک چهارم از اعتبار سفر رئیس جمهور به منابع طبیعی استان سمنان
سمنان- ایرنا- مدیرکل منابعطبیعی و آبخیزداری استان سمنان گفت: ۱۰۰میلیارد تومان در سفر رییس جمهور به استان در بخش توسعه آبخیزداری به مدت سه سال مصوب شد که تاکنون ۲۵ میلیارد تومان تخصیص یافت.
سمنان- ایرنا- جعفر مرادی حقیقی مدیرکل منابعطبیعی و آبخیزداری استان سمنان گفت: ۱۰۰میلیارد تومان در سفر رییس جمهور به استان در بخش توسعه آبخیزداری به مدت سه سال مصوب شد که تاکنون ۲۵ میلیارد تومان تخصیص یافت.
به گزارش ایرنا، جعفر مرادی حقیقی روز شنبه در نشست خبری به مناسبت هفته منابع طبیعی از پانزدهم لغایت بیست و یکم اسفند ماه با شعار " ایران سرسبز، ایران قوی، همه با هم جهاد برای حفظ و احیای منابع طبیعی" در اداره کل منابع طبیعی استان سمنان، ابرازداشت: ۳۰ میلیارد تومان نیز در حوزه بیابان زایی مصوب شد که تاکنون ۱۰ میلیارد تومان اختصاص یافت.
وی تاکید کرد: پانزدهم اسفند ۱۴۰۰ جشن انفال پایان عملیات کاداستر اراضی ملی و طبیعی استان سمنان و ثبت پلاک های این اراضی در کشور و با حضور رئیس قوه قضاییه برگزار می شود.
مدیرکل منابعطبیعی و آبخیزداری استان سمنان بیان کرد: اجرای طرح کاداستر با تهیه سند تک برگی برای اراضی ملی و طبیعی استان با ثبت نقشه های پلاک های اراضی به پایان رسید.
وی افزود: شیوع ویروس کرونا در جامعه سبب بهره مندی بیشتر مردم از فضای های منابع طبیعی و حفاظت بیشتر شد و در سال جاری کاهش ۹۰ درصدی حریق جنگل ها با مشارکت مردمی ثبت شد.
مرادی حقیقی ادامه داد: ۶۰۰ هزار نهال در استان سمنان از تولیدات نهالستان سوکان، ایستگاه حسن آباد دامغان و شهرستان شاهرود برای عملیات های نهالکاری توزیع می شود.
وی اضافه کرد: در سال جاری پویش بذرکاری و نهالکاری کویر و بیابان با توجه به خشکسالی های اخیر در ۱۰ هزار هکتار از بیابان های استان و نهالکاری تاغ در ۱۱۳ هزار هکتار بیابان انجام شد و ۱۰ هکتار نیز در دست اقدام است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان خاطرنشان کرد: در۴۰۰ هزارهکتار از عرصه های منابع طبیعی استان مطالعه کاشت نهال و فعالیت های پیشگیرانه با هماهنگی مراکز دانشگاهی در راستای انجام فعالیت های نوین و کم هزینه بیابان زایی در بیابان های گرمسار انجام شد.
مرادی حقیقی یادآورشد: با اجرای عملیات آبخیزداری و آبخوانداری در استان سمنان خسارت های ناشی از سیل به کشاورزان، روستاها و عشایر وارد نمی شود در زمینه بیابانزایی نیز برای مقابله با پیشروری بیابان به شهرها گونه های سازگار با استان کشت می شود.
وی اظهارداشت: پارک کوهستان سمنان به عنوان پارک آبخیز استان در حوزه فعالیت های جنگل کاری، زراعت چوب، تولید نهال، ذخیرگاه جنگلی و عملیات آبخیزداری انتخاب شده است و این فعالیت ها در سال ۱۴۰۱ عملیاتی می شود.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان گفت: بهره برداران معادن استان سمنان موظف به احیای مراتع اطراف و نهالکاری در راستای جبران خسارت های ناشی از بهره برداری از معادن هستند.
مرادی حقیقی با اشاره به استفاده از پساب های شهری در آبیاری نهال های شهر عنوان کرد: سمنان، مهدیشهر و دامغان از جمله شهرهای استان در اجرای این طرح هستند که ۶۰ هکتار از عرصه تحویلی در دامغان و ۲۰۰هکتار در سمنان اقدام به زراعت چوب می کنند.
وی اضافه کرد: در مهدیشهر نیز از محل فروش پساب های شهری، بخش خصوصی اقدام به ایجاد و احیای فضاهای سبز در قسمت غرب درجزین کرده است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان بیان کرد: در راستای پیشگیری از آتش سوزی جنگل ها و مراتع ۲پایگاه های ثابت و ۲ پاسگاه در شهمیرزاد شهرستان مهدیشهر و آستانه شهرستان دامغان فعال است و روستاهای حاشیه جنگلی نیز برای پایگاه های مردمی تجهیز می شوند./
ارسال به دوست