بهترین باریجه کشور در اختیار سمنانی ها / فرآوری گیاهان دارویی موجب توانمندی اقتصادی استان میشود
سید ابوالفضل ولیئی گفت: بهترین باریجه کشور در شهرستان گرمسار و آرادان کشت می شود , با توجه به نبود تکنولوژی و زیر ساخت موجود در استان برای فرآوری این گونه گیاهی ارزشمند، بخش اعظمی از آن بهشکل خام بهفروش رسیده و صادر میشود.
سید ابوالفضل ولیئی گفت: بهترین باریجه کشور در شهرستان گرمسار و آرادان کشت می شود , با توجه به نبود تکنولوژی و زیر ساخت موجود در استان برای فرآوری این گونه گیاهی ارزشمند، بخش اعظمی از آن بهشکل خام بهفروش رسیده و صادر میشود.
به گزارش مرات؛ سید ابوالفضل ولیئی رئیس اداره امورمراتع اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان در گفتگو با خبرنگار مرآت گفت: با توجه به اینکه مرتعداران استان برای کشت و استفاده از گیاهان دارویی در مراتع استان در اولویت هستند؛ نیاز است جهت شناساندن لزوم و اهمیت کشت این گیاهان هم از جهت ایجاد پوشش گیاهی و هم از نظر بهرهوری اقتصادی، فرهنگ سازی و اطلاع رسانی هر چه بیشتر از طریق رسانههای جمعی و اجتماعی صورت گیرد.
وی افزود: در چندین سال گذشته جهاد کشاورزی و منابع طبیعی کارگروهی را جهت بررسی و ساماندهی مراحل تولید تا مصرف گیاهان دارویی تشکیل داد تا با همکاری و مساعدت وزارت بهداشت و وزارت صنعت و سایر بخش های مربوطه در حوزه فرآوری گیاهان دارویی توانمند شویم.
ولیئی اذعان کرد: متأسفانه بهعلت نبود دستورالعمل و سازوکار مناسب برای همکاری بخشهای ذکر شده، کار به سرانجام نرسید و امیدواریم سیاستگذاری در دولت جدید به گونهای باشد که به اهمیت گیاهان دارویی توجه ویژه شده و تصمیمات مناسبی در اینباره اخذ شود.
ولیئی با بیان اینکه گیاهانی چون گون کتیرایی، آنغوزه، وشق و گونههای مختلف دیگر در استان بهطور عمده کشت میشود افزود: در استان سمنان حدود ۱۳۰ گونه دارویی و صنعتی موجود است که با توجه به پهناور بودن استان سمنان و تنوع اقلیم های موجود در آن، کشاورزان هریک ازشهرستانهای استان انواع خاصی از گیاهان دارویی را بهطور عمده کشت میکنند.
رئیس اداره مراتع سازمان منابع طبیعی استان سمنان ابراز داشت: استان سمنان بهعنوان یکی از استانهای پیشرو در کاشت گیاهان دارویی از سال ۹۵ با سطح زیر کشت ۵هزار هکتار، کشت گیاهان دارویی را شروع کرده و تا به امروز سطح زیر کشت به حدود ۲۰ هزار هکتار رسیده و از آنجاییکه روش کشت گیاهان دارویی در استان بهصورت دیم است؛ میزان آب بری این دسته از گیاهان برای رشد و نمو کاملاً متناسب با اقلیم غالب استان سمنان است.
وی همچنین خاطر نشان کرد: فرآوری هرچه بیشتر و با کیفیتتر محصولات گیاهی تولیدی در سطح استان سمنان و جلوگیری از خامفروشی، کمک موثری به تولید ثروت ، ارتقای شاخصهای اقتصادی خصوصاً در بخش کشاورزی استان خواهد شد.
ارسال به دوست