جلوگیری از ورود دام غیرمجاز از مبادی استان سمنان
جعفر مرادی حقیقی در نشستی با معاونین و مدیران این اداره کل ضمن اعلام این خبر اظهار کرد: تمامی مبادی استان سمنان از حیث ورود دام های غیر مجاز، بصورت شبانه روزی کنترل و رصد و از خروج و ورود دامها جلوگیری میشوند.
ایسنا/سمنان مدیرکل منابع طبیعی وآبخیزداری استان سمنان از رصد و کنترل شبانهروزی ورود و خروج دام در مبادی ورودی و خروجی این استان خبر داد.
جعفر مرادی حقیقی در نشستی با معاونین و مدیران این اداره کل ضمن اعلام این خبر اظهار کرد: تمامی مبادی استان سمنان از حیث ورود دام های غیر مجاز، بصورت شبانه روزی کنترل و رصد و از خروج و ورود دامها جلوگیری میشوند.
وی با اشاره به ضرورت حفظ منابع پایه آب و خاک بر ضرورت فراهم کردن بستر مناسب جهت تجدید حیات گیاهان مرتعی به منظور جلوگیری از تخریب و ارتقای اکوسیستم عرصههای طبیعی، تاکید کرد.
مدیرکل منابع طبیعی وآبخیزداری استان ضمن تاکید بر ضرورت توجه بیشتر به پروژه های کنترل دام از این پروژهها به عنوان یک اقدام حفاظتی مهم در ایجاد تعادل دام و مرتع در عرصههای مرتعی نام برد و گفت: اجرای اینگونه پروژهها در قالب استقرار ایستگاه های شبانه روزی کنترل دام در گلوگاه های حساس از حیث ورود دام جزو اولویت های امسال این اداره کل در فصل بهار است.
وی بر لزوم استفاده از ظرفیت شرکتهای دانشبنیان تاکید و تصریح کرد: اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری درصدد است برای رفع چالشهای این حوزه از توان واحدهای فعال دانش بنیان استان بهره بگیرد.
مرادی حقیقی بر افزایش کمیت و کیفیت اقدامات مدیریتی کنترل عرصههای منابع طبیعی، با بهره گیری از پتانسیل شرکت های دانشبنیان تاکید و خاطرنشان کرد: استفاده از روش های نوین در پایش، مدیریت و حفاظت عرصههای منابع طبیعی به ویژه مراتع استان که درگیر چرای بی رویه دام هستند، بسیار راهگشا خواهد بود.
مدیرکل منابع طبیعی وآبخیزداری استان سمنان ادامه داد: یکی از مواردی که باید روی آن تمرکز داشت، تولید محصولات فرعی بخش منابع طبیعی از جمله گیاهان دارویی عرصههای مرتعی و جنگلی در استان سمنان است و در این راستا نیز می توان از ظرفیت شرکتهای دانشبنیان برای تولید و عرضه آنها استفاده کرد.
وی افزود: برای این منظور از سال گذشته در گام نخست در بخشهای مختلف جنگلی، مرتعی، بیابانی و در حوزه حفاظت از اراضی و آبخیزداری نیازسنجیهای لازم در استان صورت گرفته است.
این مدیر مسوول گفت: برای بهره مندی بیشتر از توان علمی مجموعههای دانشبنیان مرتبط با مراکز علمی و دانشگاه های استان سمنان مذاکرات و مکاتباتی با هدف جمعآوری ایده های فعال در راستای فعالیت عرصههای منابع طبیعی صورت گرفته است.
وی از تلاش برای شناسایی ایدههای نو کاربردی در این حوزه خبر داد و اظهار کرد: در همین ارتباط بانک اطلاعاتی از مجموعههای دانشبنیان در بخش منابع طبیعی و آبخیزداری تهیه شده تا در ادامه با برپایی نشستهای تخصصی برای ساماندهی ایدههای نو و اجرایی شدن آنها برنامهریزی شود.
مدیرکل منابع طبیعی وآبخیزداری استان سمنان بر تحرکبخشی بیشتر به فعالیتهای آبخیزداری تاکید و تصریح کرد: استاندار سمنان و رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور نیز بر اجرایی شدن طرح های آبخیزداری تاکید دارند.
وی با بیان اینکه یکی از دغدغه های مسئولین به ویژه مقام معظم رهبری، مسئله حفاظت از خاک و آب است اضافه کرد: با توجه به مواجهه کشور با بحرانهای ناشی از معضلات حوزه آب و خاک، اجرای طرحهای این بخش از اهمیت مضاعفی برخوردار است.
ارسال به دوست