رئیس اداره منابع طبیعی وآبخیزداری شهرستان شاهرود
آغاز مدیریت هرزآب با یک میلیارد تومان اعتبار در خارتوران شاهرود
رئیس اداره منابع طبیعی وآبخیزداری شهرستان شاهرود گفت: مدیریت هرزآب در خارتوران آغاز شدو هدف از اجرای این طرحها مقابله با فرسایش بادی و بیابان زدایی است.
شاهرود- رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان شاهرود با بیان اینکه مدیریت هرزآب با یک میلیارد تومان اعتبار در خارتوران آغاز شد، گفت: هدف از اجرای این طرحها مقابله با فرسایش بادی و بیابانزدایی است.
محمدرضا کشاورزیان در گفتگو با خبرنگار مهر، ضمن بیان اینکه پروژه مدیریت هرزآب و بذر پاشی در ۴۰۰ هکتار منطقه خار توران شاهرود در حال اجرا است، ابراز داشت: هدف از اجرای این طرح توسعه پوشش گیاهی برای مقابله با فرسایش بادی و بیابان زدایی است.
وی با بیان اینکه برای اجرای این طرح اعتباری بالغ بر یک میلیارد و هشتصد میلیون ریال هزینه شده است، افزود: این طرحهابا امکان استفاده از سیستمهای سطوح آبگیر باران میتواند راهکاری مناسب در بهره برداری اصولی از ریزشهای جوی مناطق خشک و نیمهخشک باشد.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان شاهرود با بیان اینکه آبیاری سنواتی پروژه نهالکاری ۱۱۵ هکتاری روستای رضا آباد خار توران از خرداد ماه سال جاری آغاز میشود، ابراز داشت: برای این طرح نیز اعتباری بالغ بر یک میلیارد ریال هزینه خواهد شد.
کشاورزیان با بیان اینکه تلاش شد تا از گونههای سازگار تاغ و آتریپلکس استفاده شود، تصریح کرد: اجرای طرحهای نهالکاری و بیان زدایی علاوه بر مهار ریزگردها و تثبیت خاک با هدف کاهش آثار تغییر اقلیم و افزایش تنوع زیستی بسیار ضروری است.
وی با بیان اینکهاین طرحها با حداقل امکانات، هزینه و کمترین زمان ممکن قابل اجرا است، افزود: با توجه به اینکه فرسایش خاک و حرکت شنهای روان سالانه خسارات بسیاری را به زیرساختهای روستایی وارد میکند لذا این طرحها بهنوعی پیشگیری از این بحران نیز خواهد بود
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان شاهرود با بیان اینکه عملیات بیابانزدایی از جمله برنامههای سازمان جنگلها در شهرستان پیگیری میشود، اضافه کرد: بیابان زدایی به ویژه در مناطق خشک در قالب ایجاد پوششهای گیاهی و با ایجاد جنگلهای دست کاشت، به عنوان مقدمهای ضروری برای دستیابی به توسعه پایدار تلقی میشود.
کشاورزیان تاکید کرد: اجرای طرحهای بیابان زدایی یکی از مهمترین دستاوردهای توسعه پایدار برای بهبود اوضاع اقتصادی و اجتماعی ساکنان مناطق این نوع سرزمینهای کویری است که منجر به تثبیت جمعیت و افزایش ماندگاری، امنیت اجتماعی و ارتقا سطح زندگی آنان میشود.
ارسال به دوست