کهگیلویه و بویراحمد/ مبارزه با آفت درختان بلوط نیاز به عزم ملی دارد
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کهگیلویه و بویراحمد در بازدید از درختان دچار آفت در شهرستان کهگیلویه تاکید کرد برای مبارزه با آفات جنگل های بلوط نیاز به اعتبارات زیادی است و عزم ملی می طلبد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان منابع طبیعی به نقل از ایرنا، جاوید بخت در این بازدید گفت : پیگیری های متعددی برای مبارزه با این آفات انجام شده و علاوه بر پایش انجام شده در سطح استان و اعزام چهار تیم کارشناسی مختلف به منطقه ، مسئولان و کارشناسان کشوری نیز از منطقه بازدید داشته اند.
وی از پایش افزون بر 350 هزار هکتار جنگل بلوط در سطح عرصه های استان خبر داد و گفت : در این پایش افزون بر 52 هزار هکتار از این 350 هزار هکتار آلوده بوده و بر اساس ارزیابی های جدید به 60 هزار هکتار رسیده است.
جاوید بخت عنوان کرد: در این مدت فعالیت های کارشناسی تیم گیاه پزشکی آغاز شده و کارگروه گیاه پزشکی متشکل از اساتید دانشگاه، مرکز تحقیقات، حفظ نباتات و منابع طبیعی تشکیل شده است.
مدیرکل منابع طبیعی کهگیلویه و بویراحمد ادامه داد: این تیم علاوه بر تشکیل جلسات اداری از جنگل های بلوط بازدید های میدانی هم انجام دادند.
وی تاکید کرد: فعالیت های این افت برگ خوار بلوط به شکل چهار مرحله زیستی است که بیشتر پایش و ارزیابی آن ها انجام شده است.
او تصریح کرد: این آفت تنها مختص استان کهگیلویه و بویراحمد نیست ، در تمام حوزه زاگرس دربرگیری دارد و در استان های حوزه زاگرس این آفت شیوع پیدا کرده است.
جاوید بخت تاکید کرد: استاندار کهگیلویه و بویراحمد با تمام توان پیگیر مشکلات موجود است و منابع طبیعی چندین مرحله بازدید میدانی، پیگیری های جدی و مکاتبات مختلف با سازمان مرکزی داشته است.
وی بیان کرد: موضوعی که وجود دارد این است که مبارزه با این آفت باید در زمان خاصی باشد و البته با توجه به مبارزات بیولوژیکی که در سطح عرصه ها انجام شده، به نظر می رسد در این فصل بازدهی لازم را برای مقابله ندارد.
مدیرکل منابع طبیعی کهگیلویه و بویراحمد گفت: بنابراین تلاش منابع طبیعی ادامه دارد و با حساسیت هایی که در سطح ملی ایجاد شده و مجموعه تیم های کارشناسی و مجموعه سازمان بتوانیم در آینده علاوه بر بحث پیشگیری از شیوع و انتشار بیشتر آن جلوگیری بکنیم و در زمان مناسب مبارزه بهتری در اسفندماه انجام شود.
جاوید بخت در این بازدید به مزایای اجرای طرحهای آبخیزداری پرداخت و گفت: پدیده سیلاب از جمله بلایای طبیعی است که خسارتهای زیادی به زمینهای کشاورزی و مراتع و مناطق مسکونی حاشیه رودخانه ها وارد می کند.
وی افزود: به منظور جلوگیری از تحمیل خسارت به کشاورزان و همچنین توسعه منطقه، طرح های آبخیزداری از سوی این اداره کل در حال اجرا است.
جاویدبخت گفت: اجرای طرحهای آبخیزداری و ساخت سیل بندها علاوه بر حفاظت از آب و خاک، سبب رضایت کشاورزان و ساکنان حاشیه رودخانه ها نیز شده است.
این مقام مسئول جلوگیری از نابودی جنگلها، فرسایش خاک و جاری شدن روان آبها را از جمله مزایای اجرای طرحهای مختلف آبخیزداری در استان کهگیلویه و بویراحمد برشمرد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد گفت: تاکنون بالغ بر 2.5 میلیون مترمکعب عملیات آبخیزداری در عرصه های منابع طبیعی انجام شده است.
جاوید بخت افزود: همچنین 670 هزار هکتار مطالعات آبخیزداری، تفصیلی و اجرایی در عرصههای آبخیزداری استان انجام شده است.
مدیرکل منابع طبیعی در پایان این بازدید بیان کرد: از سال 1400 تاکنون حدود 3 هزار مترمکعب طرحهای آبخیزداری در کهگیلویه و بویراحمد اجرا شده است، اما نقاط زیادی در استان وجود دارد که اجرای اینگونه طرحها نقش مهمی در تغییر وضعیت آنها ایفا میکند.
ارسال به دوست
نام : | |
ايميل : | |
*نظرات : | |
متن تصویر را وارد کنید: | |