امیرحسین شاهحسینی، رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان گرمسار
اجرای طرح کاروان نیکوکاری با رویکرد حفظ منابع طبیعی در گرمسار
به گزارش خبرگزاری فارس از سمنان به نقل از روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان، امیرحسین شاهحسینی، رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان گرمسار اظهار کرد: طرح کاروان نیکوکاری با رویکرد اجتماعمحور در راستای حفظ، احیا و توسعه منابع طبیعی در روستای قاطول شهرستان گرمسار با همکاری اداره منابع طبیعی و آبخیزداری و جمعیت هلال احمر شهرستان گرمسار اجرا شد.
امیرحسین شاهحسینی، رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان گرمسار اظهار کرد: طرح کاروان نیکوکاری با رویکرد اجتماعمحور در راستای حفظ، احیا و توسعه منابع طبیعی در روستای قاطول شهرستان گرمسار با همکاری اداره منابع طبیعی و آبخیزداری و جمعیت هلال احمر شهرستان گرمسار اجرا شد.
وی با بیان اینکه این طرح با هدف ترویج فرهنگ منابع طبیعی بین آحاد جامعه، ظرفیتسازی و توانافزایی جوامع محلی و تقویت مشارکت مردم در حفظ، احیا و توسعه منابع طبیعی و طبق تفاهمنامه منعقدشده بین دو نهاد به مدت یک سال اجرا میشود.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان گرمسار گفت: ازجمله شاخصهای انتخاب روستای هدف طرح (قاطول) میتوان به وجود مشکلات زیستمحیطی مانند فرسایش خاک، چرای بیرویه مراتع توسط دام، مشکل اشتغال جوانان، افزایش دانش کشاورزی و باغداری، ارتقای فرهنگ منابع طبیعی بین مردم و… اشاره کرد.
شاهحسینی بیان کرد: اقداماتی دیگر مانند برپایی کارگاههای کشت گیاهان دارویی، آشنایی با روشهای نوین باغداری و کشاورزی، مبارزه با آفات و بیماریها و همچنین برنامهریزی و انجام اقدامات اولیه در راستای ایجاد بوستان روستایی در جهت مبارزه با فرسایش بادی در راستای رفع مشکلات موجود روستا نیز در پیش گرفته شده است.
وی خاطرنشان کرد: جمعیت هلال احمر نیز در راستای آموزش کمکهای اولیه به جوانان و بهخصوص بانوان روستا برنامهریزیهای لازم را انجام داده که در آینده نزدیک اقدام به برگزاری کلاس آموزشی خواهد کرد.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان گرمسار تصریح کرد: همچنین برای پیشگیری از تخریب و تصرف اراضی ملی یک گروه رصد از جوانان روستا تشکیل شد تا بهعنوان همیار طبیعت بهمحض مشاهده تخلف، یگان حفاظت اداره منابع طبیعی و آبخیزداری را در جریان قرار داده تا در اسرع وقت به محل، مراجعه و برخورد لازم را انجام دهند.
شاهحسینی با بیان اینکه اعضای کاروان نیکوکاری متشکل از هشت نفر از جوانان داوطلب و کارشناس هلال احمر و کارشناس منابع طبیعی است، اضافه کرد: این داوطلبان از افراد بومی و دارای تحصیلات دانشگاهی هستند.
وی افزود: ازجمله طرحهای پیشبینیشده جهت اجرای طرح کاروان نیکوکاری در طول یک سال میتوان به تهیه و توزیع بستههای آموزشی و ترویجی، دیوارنویسی و نصب تابلوهای ترویجی، اجرای طرح کودک و طبیعت در مدارس، ارائه آموزشهای امدادی و کمکهای اولیه برای داوطلبان روستا، تشکیل و تجهیز گروههای مردمی پیشگیری و اطفای حریق، ایجاد تعاونی و تشکلهای منابع طبیعی و آموزش و مهارتافزایی در راستای کارآفرینی و بهبود معیشت اشاره کرد.
ارسال به دوست