سرهنگ علیرضا ابوطالبی فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی وآبخیزداری استان سمنان
حرفه جنگلبانی یکی از مشاغل سخت و پرمخاطره کشور

تاریخ انتشار : 1401/07/10 - ساعت انتشار: ٠٨:٣٥ - گروه خبری : اخبار استان

سرهنگ علیرضا ابوطالبی فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان گفت : حرفه جنگلبانی یکی از مشاغل سخت و پرمخاطره اما کمتر شناخته شده در جامعه است.

سرهنگ علیرضا ابوطالبی فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان گفت : حرفه جنگلبانی یکی از مشاغل سخت و پرمخاطره اما کمتر شناخته شده در جامعه است. متأسفانه با حجم گسترده وظایفی که به عهده جنگلبانان قرار دارد، این حرفه ازجایگاه اجتماعی خوبی برخوردار نیست و در مباحث حقوقی و پست سازمانی، هنوز تشکیلات مناسب برای کادر یگان حفاظت منابع طبیعی تصویب نشده است.

جنگلبانان نیروهایی هستند که به دور از هیاهو و جنجال‌های تبلیغاتی با کمترین توقع و امکانات، درشرایط سخت محیطی وظیفه حفاظت از عرصه‌های طبیعی را به عهده دارند، آنها کلیه جرائم و حوادث و تخلفات در حوزه منابع طبیعی  مبارزه می کنند./

کمتر کسی به درستی می‌داند که جنگلبان کیست و چه وظیفه‌ای به عهده دارند .و کمتر نامی از آنها به زبان رانده می‌شود، این قشر حتی در چارت تشکیلاتی سازمان جنگل ها نیز سهمی ندارند ودر اجرای ماموریت هایی ذاتی خود موردتهدید و فحاشی از ناحیه متخلفین و متجاوزین به عرصه های منابع طبیعی می شوند و بعضاً مورد ضرب و جرح و یا به شهدت می رسند که با اطلاع‌رسانی درست در زمینه حرفه جنگلبانی، مردم می‌فهمند که جنگلبان در تقابل با آنها نیست بلکه در کنار مردم هستند و وظیفه‌اش حفاظت از انفال برای انتقال آن به نسل آینده می باشند..

زحمات جنگلبانان در کشور مغفول مانده است. جنگلبانان افرادی هستند که در عرصه‌های منابع طبیعی فعالیت می‌کنند اما تلاش و زحمات آنها در کشور مغفول مانده است چراکه فعالیت‌های آنها به طور جامع و کامل در جامعه شناسایی نشده، این در حالیست که در حوزه محیط زیست، محیط‌بانان شناخته شده‌تر هستند و فعالیت‌های آنها برای مردم ملموس‌تر و آشناتر است.

در سازمان جنگل‌ها حدود ۱۳۵  میلیون هکتار وسعت سرزمینی اراضی ملی باید تحت پوشش عملیات حفاظتی قرار گیرد. تخلفاتی همچون ایجاد شخم و شیار، تصرفات اراضی ملی ، ساخت و ساز غیر مجاز، قاچاق محصولات مرتعی و جنگلی، قاچاق چوب، احداث کوره‌های غیر مجاز ذغال، چرای غیرمجاز، باحدهی مراتع ، پیشگیری و اطفای حریق و ... است که توسط جنگلبانان و نیروهای یگان حفاظت منابع طبیعی پیگیری می‌شود و در حال حاضر یکی از چالش‌های اساسی منابع طبیعی  و ماموریت های اولویت دار در سراسر کشور در بحث حریق بوده و بخش عمده اطفای حریق نیز به عهده نیروهای جنگلبان است ./.

آگاه‌سازی و معطوف کردن اذهان عمومی به مقام، جایگاه و سختی شغل جنگلبانان یکی ازاهداف ماست. جنگلبانان در طول 24ساعته از صبح باید در عرصه حضور یافته و مسافت طولانی را طی کنند و آنها سرما، گرما و سختی مسیر را تحمل می‌کنند به‌طوریکه در بالا اشاره شد در جریان انجام وظیفه گاهی متعرضان به عرصه‌های طبیعی با آنها درگیر می‌شوند و با اره برقی، تبر و گلوله به نیروهای یگان حفاظت حمله ور می‌شوند..

فرهنگ منابع طبیعی باید به معارف عمومی تبدیل و در گوشت، پوست و استخوان مردم ساری و جاری شود و مردم باید بدانند که جنگلبانان امانت‌دارانی هستند که باید عرصه‌های طبیعی را برای تحویل به نسل آینده حفظ کنند . لذا برای مطالبات این قشر زحمت کش  باید پیگیری لازم صورت پذیرد..

تخریب‌منابع طبیعی از دخالت غیرمنطقی و غیر اصولی انسان نشأت گرفته‌ شده است و باید این دخالت‌ها را به حداقل برسانیم به طوریکه اگر در کنار هر درخت یک مأمور بگذاریم هم موفق به حفاظت نخواهیم شد و تا زمانی که فرهنگ‌سازی مناسب در جامعه انجام نشود، شاهد تخریب سرزمین خواهیم بود

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 


خروج




-->