معاون امور بین المل سازمان منابع طبیعی حسین بدری پور
راه اندازی اتحاد بین المللی تاب آوری در برابر خشکسالی
حسین بدری پور/ رهبران جهان روز دوشنبه، 7 نوامبر2022 برابر با شانزدهم آبان در بیست و هفتمین نشست کنوانسیون تغییر اقلیم اتحاد بین المللی تاب آوری در برابر خشکسالی را راه اندازی می کنند.
معاون امور بین المل سازمان منابع طبیعی حسین بدری پور/ رهبران جهان روز دوشنبه، 7 نوامبر2022 برابر با شانزدهم آبان در بیست و هفتمین نشست کنوانسیون تغییر اقلیم اتحاد بین المللی تاب آوری در برابر خشکسالی را راه اندازی می کنند.
رهبران جهان در نشست تغییر اقلیم که در شرم الشیخ مصر برگزار می شود، اتحاد جدیدی را برای تقویت تاب آوری در برابر خشکسالی راه اندازی خواهند کرد.
این رویداد عالی رتبه که اتحاد بین المللی تاب آوری در برابر خشکسالی نام دارد، به طور مشترک توسط سنگال و اسپانیا از ساعت 17:00 تا 18:00 به وقت شرم الشیخ – مصر افتتاح خواهد شد.
**تغییر رویکرد مدیریت خشکسالی از واکنش اضطراری به تاب آوری
رهبران جهان در این نشست بر تغییر رویکردهای مدیریت خشکسالی از واکنش اضطراری فعلی به تاب آوری تاکید می ورزند. اتحاد به عنوان یک سکوی مشترک برای جمع آوری شتاب سیاسی و آغاز اقداماتی است که از کشورها، شهرها و جوامع حمایت می کند تا این تغییر را ممکن کند و آسیب پذیری، تأثیر و قرار گرفتن در معرض خشکسالی شدید آنها را کاهش دهد.
پدرو سانچز پرز کاستیون رئیس دولت اسپانیا در هفتاد و هفتمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد در سپتامبر 2022 اعلام کرد که ایجاد این اتحاد "راه حلی خاص برای سازمان ملل" برای کاهش اثرات تغییرات اقلیمی است.
رئیس جمهور سانچز گفت: "ما همراه با سنگال از ایجاد "اتحاد بین المللی برای تاب آوری در برابر خشکسالی" برای ارتقای نوآوری، انتقال فناوری و بسیج منابع برای مبارزه با خشکسالی در کشورهایی که در معرض این تهدید هستند، حمایت خواهیم کرد.
**نباید شاخه ای که روی آن نشسته ایم اره کنیم
مکی سال، رئیسجمهور سنگال نیز گفت: «وقتی کشوری در خطر قرار گرفته و بیثبات میشود، پایههای جامعه راه را برای هرج و مرج باز میکند. همه ما - دولتها، شهروندان و جامعه مدنی - موظفیم که شاخهای را که روی آن نشستهایم اره نکنیم.»
او گفته من به خطرات زیست محیطی، به ویژه گرمایش جهانی، خشکسالی و بیابان زایی، و بلایای طبیعی مرتبط با آب و هوا فکر می کنم.
رئیس جمهور سنگال افزود: گزارش وضعیت آب و هوا در آفریقا 2020 تخمین زد که تا سال 2030، 118 میلیون آفریقایی به دلیل ترکیبی از افزایش سطح دریا، سیل، خشکسالی و سایر پدیده های مرتبط در معرض خطر فقر شدید قرار خواهند گرفت.
بر اساس آخرین نشریه منتشره توسط کنوانسیون مقابله با بیابان زایی با عنوان Drought in Numbers ، از سال 2000 تاکنون فراوانی خشکسالی ها نزدیک 29 درصد افزایش یافته است و سالانه حدود 55 میلیون نفر تحت تأثیر قرار می گیرند. خشکسالی های اخیر در استرالیا، اروپا، غرب ایالات متحده، شیلی، شاخ و جنوب آفریقا نشان می دهد که هیچ کشوری از خشکسالی مصون نیست.
**توجه به مدیریت منابع آب و خاک؛ در کنار خشکسالی های مکرر
هیئت بین الدول تغییرات اقلیمی (IPCC) نیز اعلام کرده است که شاهد خشکسالی های مکرر، شدیدتر و طولانی تری خواهیم بود. این موضوع عمدتاً ناشی از تغییرات اقلیمی است، اما نحوه مدیریت منابع آب و خاک نیز بی تاثیر نمی باشد. IPCC تخمین می زند که از هر چهار نفر در جهان سه نفر تا سال 2050 در شرایط خشک تر و کم آب تری زندگی خواهند کرد.
کمک به کشورها، شهرها و جوامع برای ایجاد تاب آوری در برابر خشکسالی فرصتی برای کاهش قابل توجه هزینه های اجتماعی و اقتصادی است که این کمکها به رفع مشکلات ناشی از دست دادن زندگی، معیشت و تنوع زیستی، ناامنی آب و غذا، و اختلال در بخش های انرژی، حمل و نقل و گردشگری، و همچنین مهاجرت اجباری، جابجایی، و درگیری بر سر منابع کمیاب است.
ارسال به دوست