مهدی بندرآبادی فرماندارشهرستان دامغان
اجرای پروژههای آبخیزداری وآبخوانداری درکنترل رسوب و تقویت سفرههای آب زیر زمینی موثراست.
مهدی بندرآبادی فرماندار شهرستان دامغان نیز در این بازدید ضمن تقدیر از اقدامات موثر مجموعه اداره کل منابع طبیعی وآبخیزداری در سطح حوزههای آبخیزاین شهرستان، اجرای پروژههای آبخیزداری وآبخوانداری را درکنترل رسوب، جلوگیری از فرسایش و فقیر شدن اراضی، تقویت سفرههای آب زیر زمینی و جلوگیری از بروز سیلابهای ویرانگر و خسارت ناشی از آن موثر دانست
مهدی بندرآبادی فرماندارشهرستان دامغان بهمراه نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی شهرستان دامغان ،جعفرمرادی حقیقی مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان ، محمد راستین معاون آبخیزداری اداره کل و علی اکبر عباسی راد رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان دامغان در بازدید از پروژه های آبخیزداری شهرستان دامغان ضمن تشریح اهداف اجرای پروژه های آبخیزداری گفت: کنترل سیل، جلوگیری از فرسایش بی رویه ی خاک و تغذیه سفره آبهای زیرزمینی از جمله اهداف مهم اجرای این پروژه ها در شهرستان دامغان است.
مهدی بندرآبادی فرماندار شهرستان دامغان نیز در این بازدید ضمن تقدیر از اقدامات موثر مجموعه اداره کل منابع طبیعی وآبخیزداری در سطح حوزههای آبخیزاین شهرستان، اجرای پروژههای آبخیزداری وآبخوانداری را درکنترل رسوب، جلوگیری از فرسایش و فقیر شدن اراضی، تقویت سفرههای آب زیر زمینی و جلوگیری از بروز سیلابهای ویرانگر و خسارت ناشی از آن موثر دانست.
بندر آبادی ضمن تاکید بر اجرای پروژههای آبخیزداری و آبخوانداری در بالادست شهر دامغان، افزایش تولیدات مرتعی و دامی، جلوگیری از مهاجرتهای بی رویه روستاییان، بهبود اشتغال و ارتقای سطح درآمد روستاییان و آبخیزنشینان، مهار و کنترل آبهای زیرزمینی و تقویت منابع آب موجود در منطقه را برخی از اثرات مثبت اجرای پروژههای آبخیزداری و آبخوانداری عنوان کرد.
بندرآبادی گفت: آبخوانداری در کنار آبخیزداری میتواند از هدررفت آبهای موجود جلوگیری کرده و به بازگرداندن آب به چرخه تولید کشاورزی کمک کند. پروژه های آبخیزداری نقش بسیار مهمی در حفظ منابع آبی و تقویت خاک و توسعه کشاورزی داشته و باید با جدیت ادامه یابد.
جعفرمرادی حقیقی مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان نیز در این بازدید بر لزوم اجرای روش های پایدار آبخیزداری و آبخوانداری برای به تعادل رساندن شرایط زمین و خاک در استان تاکید کرد و بیان کرد: اجرای پروژه های آبخیزداری و آبخوان داری بهترین راه برای حفظ منابع آبی و خاکی و جلوگیری از بیابان زایی است و همه دستگاه ها باید در این راستا کمک کنند.
وی خواستار جدیت برای انجام مدیریت جامع حوضه های آبخیز استان شد و یادآور شد: پروژه های آبخیزداری باید در بالادست سدها و برای تقویت پوشش گیاهی انجام شود.
جعفرمرادی حقیقی مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان در خصوص پدیده فرونشست زمین در برخی اراضی و دشتها نیز گفت: بحران کم آبی و ایجاد فروچاله که در پی برداشت بیرویه آب از منابع زیرزمینی اتفاق افتاده است را میتوان با اجرای عملیات آبخیزداری و مصرف بهینه آب مدیریت کرد.
علی اکبر عباسی رادرئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان دامغان با تاکید بر مشارکت و همکاری دستگاههای اجرایی، دست اندرکاران منطقه تاکید کرد وگفت: اثرات سازنده و مفید پروژه های آبخیزداری برای کل منطقه خواهد بود.
وی حفظ منابع طبیعی را یک رسالت ملی اعلام کرد و گفت: فرهنگ استفاده صحیح از عرصه های منابع طبیعی نیازمند مشارکت مردم و ترویج و نهادینهسازی است.
طرحهای آبخیزداری و آبخوانداری اهداف مختلفی از جمله کاهش سیل خیزی، حفظ خاک، احیای پوشش گیاهی، پایدارسازی عرصههای طبیعی، کمک به پایداری منابع آب چاهها و چشمهها و در نهایت پایداری تولید بهعنوان اولویت مهم مدنظر است.
علی اکبر عباسی راد افزود: اجرای طرحهای آبخیزداری و آبخوانداری نقش مهمی در افزایش پوشش گیاهی، جلوگیری از فرسایش خاک، کاهش خسارت سیلاب، تقویت سفره آبهای زیرزمینی،بهبود ورونق کسب وکار ایجاد خواهد کرد.
ارسال به دوست