علیرضا رهایی رییس اداره آموزش، ترویج و مشارکت های مردمی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان
فعالیت در عرصه های منابع طبیعی بدون مشارکت آحاد جامعه و گروه های هدف و بهره برداران عملا امکان پذیر نخواهد بود.

تاریخ انتشار : 1402/09/04 - ساعت انتشار: ١٢:٥١ - گروه خبری : اخبار استان

علیرضا رهایی رییس اداره آموزش، ترویج و مشارکت های مردمی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان گفت: فعالیت در حوزه ی منابع طبیعی و محیط زیست بدون مشارکت آحاد جامعه و گروه های هدف و بهره برداران عملا امکان پذیر نخواهد بود.

علیرضا رهایی رییس اداره آموزش، ترویج و مشارکت های مردمی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان گفت: فعالیت در حوزه ی منابع طبیعی و محیط زیست بدون مشارکت آحاد جامعه و گروه های هدف و بهره برداران عملا امکان پذیر نخواهد بود.

رهایی در ادامه با بیان این که با عرصه ی 2/9 میلیون هکتاری عرصه های منابع طبیعی در استان با محدودیت هایی در حوزه ی نیروی انسانی، منابع مالی، دستگاه و تجهیزات مواجه هستیم افزود: با این شرایط نیاز است دست یاری به سوی تشکل ها، تعاونی ها و NGOها و سازمان مردم نهاد دراز کرده و در جهت کمک به توسعه و احیای فرهنگ منابع طبیعی یاری بطلبیم.

وی افزود: طرح مردمی یک میلیارد درخت در کشور که سهم استان 10 میلیون اصله درخت است و بایستی در بازه زمانی 4 سال با مشارکت گروه های هدف، نیروهای نظامی و انتظامی، دهیاران و شوراها، تشکل های مردم نهاد و تعاونی ها، بهره برداران و دستگاه های اجرایی در عرصه های منابع طبیعی انجام شود. لذا در این راستا باید آموزش های لازم در حوزه ی حفظ و حراست از عرصه های منابع طبیعی انجام شود و در خصوص نحوه ی کاشت نهال و نگهداری به مردم آموزش های لازم داده شود. به همین منظور اداره آموزش ترویج و مشارکت های مردمی در سطح استان فعالیت هایی را در حوزه ی ترویج منابع طبیعی، آموزش گروه های هدف، آموزش مجریان و بهره برداران، استفاده از شبکه صداوسیمای استان در برنامه های مختلف، در بحث توزیع بروشورهاو تراکت های آموزشی و تابلوهای ترویجی و دیوارنویسی در سطح عرصه های منابع طبیعی از لحاظ سمعی و بصری در این حوزه اقداماتی انجام شد.

رییس اداره آموزش منابع طبیعی در ادامه گفت: با توجه به اینکه این یک طرح ملی به شمار می رود و از محل کنوانسیون های جهانی به کشور ما اعلام شده است، لذا لازم است تا مردم در این طرح مشارکت جدی داشته باشند.

رهایی افزود: در سطح استان تاکنون 15 دستگاه اجرایی شامل ادارات مختلف مانند آموزش و پرورش، بسیج سازندگی، حوزه ی علمیه، هلال احمرو سایر دستگاه ها تفاهم نامه ای را امضا کرده و با شرکت های بزرگ، صنایع و معادن نیز ده تفاهم نامه در سطح استان انجام شد تا با مشارکت دستگاه ها و مسئولیت اجتماعی که در این گروه های هدف بتوان به اهداف تعیین شده رسید.

علی رضا رهایی در پایان گفت: روش بذرکاری، بذرپاشی و کوپه کاری در راستای کمک به افزایش پوشش گیاهی در سطح مراتع، با توجه به خشکسالی و بارش کم، روشی مناسبی خواهد بود که بتوانیم احیا و اصلاح مراتع را انجام دهیم.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 


خروج




-->