محمدرضا حسینی مسئول اداره بیابان منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان سمنان
اجرا طرح بیابان زدایی در ۱۲۵ هکتار ازاراضی بیابانی منطقه جنوب دلازیان شهرستان سمنان

تاریخ انتشار : 1402/10/16 - ساعت انتشار: ٠٨:٣٥ - گروه خبری : اخبار شهرستان

محمدرضا حسینی اظهار داشت :اجرای طرح بوته کاری ،آبیاری و مراقبت در بیابان‌های جنوب سمنان برای با هدف تثبیت شن‌های روان و جلوگیری از پیشروی بیابان، طرح بیابان زدایی در ۱۲۵ هکتار از اراضی بیابانی منطقه جنوب دلازیان شهرستان سمنان در حال اجرا می باشد.

محمدرضا حسینی اظهار داشت :اجرای طرح بوته کاری ،آبیاری و مراقبت در بیابان‌های جنوب سمنان برای با هدف تثبیت شن‌های روان و جلوگیری از پیشروی بیابان، طرح بیابان زدایی در ۱۲۵ هکتار از اراضی بیابانی منطقه جنوب دلازیان شهرستان  سمنان در حال اجرا می باشد.

محمدرضا حسینی مسئول اداره بیابان منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان سمنان گفت : پيشروي مناطق بياباني در همه جاي كشور وجود دارد و مسئولان منابع طبيعي سمنان اين پيشروي را در استان سمنان قطعي مي‏دانند. عوامل طبيعي و انساني بر بيابان‌زايي تاثيرگذار هستند و خوشبختانه اين عوامل در سمنان شناسايي شده‌اند. عوامل موثر بيابان‌زايي در استان سمنان شامل عوامل محيطي نظير اقليم، ژئومرفولوژي، خاك و آب و عوامل انساني نظير تخريب گياه، افت سطح ايست آبي سفره‌هاي آب زيرزميني، تبديل مراتع و جنگل‌ها به زمين‌هاي كشاورزي و معادن است.

وی گفت"بيابان‌‌زايي از تخريب اراضي در مناطق خشك، نيمه خشك و خشك و مرطوب تحت تاثير تغييرات اقليمي و به ويژه فعاليت‌هاي انساني است. شناخت عوامل و ميزان فاكتورهاي موثر در پديده بيابان‌زايي نياز اوليه براي برنامه‌ريزي مديريت صحيح بر عرصه است.

محمدرضا حسینی اظهار داشت: اقدامات تشويقي و حمايتي براي حفظ پوشش گياهي منطقه و ايجاد راهكارهايي براي اين منظور با مشاركت ساكنان منطقه اتخاذ، مطالعات مديريت مناطق بياباني و كنترل كانون‌هاي فرسايش بادي در سطح استان، مطالعات بيابان‌زدايي و مديريت جنگل‌هاي دست كاشت بياباني، اجراي طرح‌هاي تثبيت تپه‌هاي ماسه‌اي با احداث بادشكن، پروژه‌هاي نهال كاري و بذركاري در سطح استان با استفاده از گونه‏هاي گياهي مقاوم تاغ، آريتپلكس، قره داغ و اسكنبيل جلوگيري از بيابان‌زايي و كنترل فرسايش بادي انجام شده است.

وی گفت: مراقبت و آبياري پروژه‌هاي ، انجام پروژه كنترل هرز آب براي توسعه پوشش گياهي در اراضي بياباني استان ، طرح‌هاي مديريت جنگل‌هاي بياباني دست كاشت در تاغزارهاي قديمي از ديگر اقدامات انجام شده جهت جلوگيري از بيابان‌زايي و كنترل فرسايش بادي است.

 

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 


خروج




-->