جعفر مرادی حقیقی مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان
۵.۵ میلیون هکتار از حوزههای آبخیز سمنان مستعد اجرای عملیات آبخیزداری است
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان با اشاره به اهمیت حفظ آب و خاک با آبخیزداری گفت: پنج و نیم میلیون هکتار از حوزههای آبخیز این استان مستعد اجرای عملیات آبخیزداری است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان با اشاره به اهمیت حفظ آب و خاک با آبخیزداری گفت: پنج و نیم میلیون هکتار از حوزههای آبخیز این استان مستعد اجرای عملیات آبخیزداری است.
به گزارش خبرگزاری فارس از سمنان، جعفر مرادیحقیقی، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان پیش از ظهر امروز در گفتوگو با خبرنگاران با بیان اینکه یکی از بزرگترین اقدامات دولت سیزدهم در حراست از منابع آب و خاک کشور، تدوین لایحه آبخیزداری بود، تصریح کرد: پس از دستور رئیس جمهور، حرکت به سمت مدیریت جامع آبخیزداری عملاً آغاز شد و تاکنون برای یکمیلیون هکتار از حوزههای آبخیز استان، مطالعات تفضیلی- اجرایی انجام شده است.
وی از توجه ویژه دولت کار؛ کرامت و خدمت (دولت سیزدهم) به طرحهای آبخیزداری به منظور حفاظت از آب و خاک خبر داد.مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان گفت: آبخیزداری و آبخوانداری از راهکارهای مؤثر و مفید برای حفاظت از آب و خاک و تقویت سفرههای زیرزمینی بوده و دولت کار؛ کرامت و خدمت نسبت به این موضوع در سراسر کشور و بهویژه استان سمنان در 2 سفر رئیس جمهور حضرت آیتالله رئیسی و هیات دولت به این استان توجه خاصی داشته است.
مرادیحقیقی عنوان کرد: آبخیزداری و آبخوانداری مجموعه عملیاتی است که بر اساس اصول مدیریت یکپارچه حوزه آبخیز به منظور حفاظت از منابع آب و خاک اجرایی شده و در آبخوانداری نیز با مهار و نفوذ سیلاب روی عرصههای آبخوان از بروز سیلابهای مخرب جلوگیری و موجب احیای منابع آب و خاک میشود.
وی ادامه داد: انجام عملیات آبخیزداری و آبخوانداری میتواند تا حد زیادی از بروز سیلابهای مخرب، پر شدن سدها توسط رسوب، تخریب عرصه منابع طبیعی و تشدید وقوع بلایای طبیعی جلوگیری کند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان بیان کرد: به گفته کارشناسان، اجرای پروژههای آبخیزداری و آبخوانداری در جلوگیری از اُفت سطح آبهای زیرزمینی و ذخیره آب، کاهش خسارات ناشی از سیل، جلوگیری از فرسایش خاک، بهبود شرایط زیستمحیطی، کاهش خسارت ناشی از خشکسالی و تغذیه سفرههای زیرزمینی، بهبود اشتغال، ارتقای درآمد روستائیان و آبخیزنشینان و افزایش ارزش تفرجگاهی مناطق زیرپوشش میتواند از نقش بسیار مؤثری برخوردار باشد.
مرادیحقیقی اظهار کرد: اجرای عملیات مکانیکی آبخیزداری و آبخوانداری با احداث سازههای مختلف از جمله سازههای خاکی، سنگی ملاتی، گابیونبندی، خشکه چینی،... و همچنین کارهای بیولوژیکی و بیومکانیکی در حوزه های آبخیز راهکاری مناسب برای مدیریت سیلابها، جلوگیری از وارد آمدن خسارات به تأسیسات، اراضی کشاورزی و مناطق شهری و روستایی است، بنابراین این اداره کل طی دولت سیزدهم با اعتباری بالغ بر 65 میلیارد تومان توانسته است حجمی بالغ بر 128 هزار مترمکعب عملیات آبخیزداری و آبخوانداری انجام دهد.
وی گفت: بهطورکلی آبخیزداری یعنی مدیریت آب و خاک، و حفظ این 2 عنصر اساسی که به شکرانه دولت کار و کرامت و حمایتها و تلاشهای شبانهروزی استاندار پرتلاش استان سمنان این مقوله در استان به خوبی انجام شده است که در بارشهای ۱۴۰۲و بهار سال جاری مردم اثربخشی آن را به خوبی مشاهده کردهاند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان با اشاره به اثربخشی اجرای عملیات آبخیزداری و آبخوانداری اظهار کرد: پنج ونیم میلیون هکتار از حوزههای آبخیز استان سمنان مستعد اجرای عملیات آبخیزداری است که در یکمیلیون هکتار آن مطالعات تفصیلی - اجرایی انجام شده که در 150 هزار هکتار آن عملیات آبخیزداری اجرا شده و به اتمام رسیده است و در 460 هزار هکتار عملیات اجرایی در حال اجرا بوده و 390 هزار هکتار آن آماده اجرا است.
ارسال به دوست