مرتضی شیرعلی:ریئس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان سرخه
طرح بادشکن برای تثبیت کانون‌های گرد و غبار حاشیه مزارع

تاریخ انتشار : 1403/06/21 - ساعت انتشار: ١١:٢٤ - گروه خبری : اخبار شهرستان

ریس اداره منابع طبیعی وآبخیزداری شهرستان سرخه در ارتباط با مقابله با بیابانزدایی و جلوگیری ازفرسایش خاک و کنترل ریز گردها عنوان نمود، طرح بادشکن برای تثبیت کانون‌های گرد و غبار حاشیه مزارع انجام میگردد. وی تصریح کرد: تشدید پدیده بیابان‌زایی،خشکسالی‌های پیاپی، دست‌درازی انسان به طبیعت و تخریب منابع زیست‌ محیطی شده است..

ریس اداره منابع طبیعی وآبخیزداری شهرستان سرخه در ارتباط با مقابله با بیابانزدایی و جلوگیری ازفرسایش خاک و کنترل ریز گردها عنوان نمود، طرح بادشکن برای تثبیت کانون‌های گرد و غبار حاشیه مزارع انجام میگردد.

وی تصریح کرد: تشدید پدیده بیابان‌زدایی،خشکسالی‌های پیاپی، دست‌درازی انسان به طبیعت و تخریب منابع زیست‌ محیطی  شده است..

مرتضی شیرعلی افزود. در سال 1403 در قالب جلوگیری از آسیب ریزگردها وتثبیت کانون گرد وغبار تاکنون طرح بادشکن در حاشیه مزارع به طول 10 کیلومتر جهت مقابله با طوفان‌های شن اجرایی گردیده است.

شیرعلی تصریح کرد: یکی از عمده‌ترین مشکلات مناطق بیابانی و نیمه بیابانی فرسایش بادی و عوارض ناشی از آن است ،گفت: این فرسایش‌ها هرساله خسارت بسیاری را به تاسیسات اقتصادی و منابع زیستی وارد می‌کند.

وی با اشاره به اجرای  این گونه طرح  ها در شهرستان افزود: این طرح ها باهدف مدیریت مناطق تحت تاثیر و فرسایش بادی و اولویت بندی آنها  در قالب  شناسایی کانون‌های بحرانی  و فرسایش بادی در شهرستان سرخه به اجرا در آمده است.

شیرعلی خاطرنشان کرد:  اجرای  باد شکن اطراف مزارع به منظور مقابله با پیشروی بیابان و تثبیت شن‌های روان، احیای اراضی بیابانی و مهار و کنترل فرسایش بادی ناشی از این پدیده  می باشد

 وی اذعان داشت : که مناطق  بحرانی با اقدامات بیولوژیکی شامل نهال‌کاری و احداث بادشکن و ... تبدیل به جنگل بیابانی دست‌ کاشت شده است.

وی ادامه داد: با توجه به وضعیت اقلیمی منطقه، وزش بادهای فصلی و مداوم و ایجاد طوفان‌های شن در منطقه صفاییه یکی از مؤثرترین راهکارهای جلوگیری از پیش روی گرد و غبار اجرای طرح  های تثبیت شن و همچنین اجرای باد شکن زنده و غیر زنده می باشد.

 

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 


خروج




-->