کهگیلویه/ذخیره 2 میلیون متر مکعب آب در سد و مخازن تغذیه مصنوعی باشت

تاریخ انتشار : 1400/10/27 - ساعت انتشار: ١٣:٠٧ - گروه خبری : اخبار قدیمی

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری باشت از ذخیره ۲ میلیون مترمکعب آب در سازه های تغذیه مصنوعی این شهرستان با بارندگی های اخیر خبر داد.

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری باشت از ذخیره ۲ میلیون مترمکعب آب در سازه های تغذیه مصنوعی این شهرستان با بارندگی های اخیر خبر داد.

به گزارش خبرنگار  پیام طبیعت- سید حمید حسینی افزود: این میزان آب در سازه های تغذیه مصنوعی آبدهگاه، سد تنگ تیز، چاه تلخ، آشیری و ده بزرگ و پشت کوه باشت ذخیره شد.

وی بیان کرد: از این میزان آب ذخیره شده یک میلیون متر مکعب در طرح تغذیه مصنوعی آبدهگاه، ۲۰۰ هزار متر مکعب در چاه تلخ، ۲۵۰ هزار متر مکعب در پشت کوه باشت، ۱۵۰ هزار متر مکعب در آشیری ده بزرگ و ۴۰۰ هزار متر مکعب در سازه تغذیه مصنوعی تنگ تیز باشت ذخیره شد.

حسینی اظهار داشت: طرح تغذیه مصنوعی آبدگاه از ۱۷ حوضچه تغذیه مصنوعی در منطقه آبدهگاه باشت ساخته شده که بر اثر بارندگی های ۲ روز گذشته این حوضچه ها پر شده است.

وی ادامه داد: طرح تغذیه مصنوعی آبدهگاه با ظرفیت یک میلیون متر مکعب آب از سازه های مهم آبخیزداری در باشت است.

 

وی با اشاره به اینکه  ظرفیت سد تنگ تیز باشت  هم اکنون پر شده است، گفت: این سد ۶۰۰ هزار متر مکعب آب ظرفیت دارد.

حسینی افزود: سد تنگ تیز باشت با ارتفاع مفید ۱۵ متر و طول سرریز ۴۰ متری با دبی دوره بازگشت ۵۰ ساله طراحی شده است.

وی هدف از ساخت این سد از سوی منابع طبیعی و آبخیز داری را تقویت آب‌های زیر زمینی، مهار سیلاب‌های فصلی و جلوگیری از فرسایش خاک اعلام کرد و گفت: وجود این مخزن آبی در آب و هوای منطقه نیز تأثیر مطلوبی دارد.رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری باشت تصریح کرد: ذخیره آب در سازه های آبخیز داری برای غنی شدن سفره های زیر زمینی، مراتع و تامین آب کشاورزی مردم منطقه مفید است.

وی تاکید کرد: تقویت سفره های زیرزمینی، پیشگیری از فرسایش خاک و کاهش  خسارت های سیلاب از مزایای احداث طرح های آبخیزداری است.

حسینی از ساکنان حاشیه سد و مردم این شهرستان خواست تا برای امنیت بیشتر از نزدیک شدن به حاشیه رودخانه و سد تنگ تیز خودداری کرده و هشدارهای ایمنی را رعایت کنند.

وی افزود: بارش‌های شدید در شهرستان باشت و منطقه بالادست سد تنگ تیز سبب افزایش و بالا آمدن آب اطراف این سد و نیز افزایش آب پشت سد شده است.

حسینی بیان کرد: این سد می‌تواند حجم وسیعی از رسوبات ناشی از شستن خاک با باران را در خود نگه دارد و منبع خوبی برای تأمین خاک مناسب کشاورزی در باغ‌ها، گلخانه‌ها و اراضی کشاورزی است.

وی  ابراز کرد: ۱۵هزارو ۴۰۰ متر مکعب طرح آبخیزداری در مناطق مختلف این شهرستان تاکنون اجرا شده است.

میزان میانگین بارندگی بلند مدت ۲۵ ساله در باشت  ۶۳۴میلیمتر است. شهرستان۲۲هزار نفری باشت در جنوب شرقی کهگیلویه و بویراحمد قرار دارد.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج




سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در یک نگاه
  • سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به عنوان یک سازمان مستقل حاکمیتی، اجرایی و در جایگاه تشکیلات یکی از معاونت‌های وزارت جهاد کشاورزی مسئولیت حفظ، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی و پایدار از منابع‌طبیعی تجدیدشونده کشور را بر عهده دارد. اعمال حاکمیت و مدیریت بر اراضی منابع‌طبیعی کشور که از آن به عنوان اراضی ملی و انفال هم یاد می‌شود، مأموریت خطیر و بی‌نظیر این سازمان است.

    هدف سازمان منابع‌طبیعی و آبخیزداری کشور، حفظ و حمایت، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی از جنگل‌ها، مراتع، اراضی جنگلی، بیشه‌های طبیعی، اراضی مستحدثه ساحلی، حفاظت‌ و حمایت از آب و خاک کشور از طریق مدیریت علمی بر حوزه‌های آبخیز و رعایت اصول توسعه پایدار می‌باشد.

ورود


تماس با ما
  • ستاد مرکزی:
    تهران - بلوار ارتش - بعد از مینی سیتی - کدپستی 1955756113
    تلفن: 4-02122446540 و 02122488530 و 02122446503
    دورنگار: 02122488556
    ملاقات مردمی: 02122488476
    پاسخگویی به شکایات: تلفن 02123563478 و فاکس: 02122488557
    آدرس تارنما: www.frw.ir
    صندوق پستی: info@frw.ir


    ساختمان شماره 2 (ستاد چالوس):
    چالوس - میدان معلم(مخابرات) - کدپستی ۴۶۶۱۹۵۳۵۳۷
    تلفن: 01152226521
    دورنگار: 01152249696

there is a pic here