برگزاری نشست کمیته برنامه‌ریزی پویش ملی ایران سرسبز

تاریخ انتشار : 1400/09/24 - ساعت انتشار: ١٣:٥٩ - گروه خبری : اخبار قدیمی

نشست کمیته برنامه‌ریزی «پویش ملی ایران سرسبز، هر ایرانی یک نهال» امروز با حضور اعضای شورای راهبردی این پویش در سازمان جنگل‌ها برگزار شد.

 

نشست کمیته برنامه‌ریزی «پویش ملی ایران سرسبز، هر ایرانی یک نهال» امروز با حضور اعضای شورای راهبردی این پویش در سازمان جنگل‌ها برگزار شد.

به گزارش مرکز اطلاع‌رسانی سازمان جنگل‌ها، دکتر مسعود منصور رییس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور در این نشست گفت: پویش ملی ایران سرسبز با تکیه بر هم‌افزایی و کاری برخاسته از دل مردم است و 70 دستگاه در این پویش در کنار منابع‌‌طبیعی قرار دارند.

منصور افزود: برای داشتن ایرانی سرسبز و قوی نیازمند حفظ آب، خاک و پوشش گیاهی هستیم زیرا این سه عنصر پایه اصلی امنیت غذایی، زیستی و حیاتی کشور است.

رییس سازمان جنگل‌ها همچنین گفت: هیچ کاری به اندازه کار با مشارکت مردم در منابع طبیعی مهم نیست و اینکه جمع عظیمی از مردم هفته گذشته به عنوان اعضای احیایی، انسانی کنگره ۶۰ در شهرستان نجف‌آباد، به کاشت درخت پرداختند مایه مسرت و خوشحالی است.

منصور گفت: پویش ملی ایران سرسبز که سند آن تهیه شده است باید ساختارمند و تبدیل به ستاد شود و برای هریک از اعضای شورای راهبردی احکام صادر گردد.

حجت الاسلام طباطبایی‌نژاد مسئول حوزه نمایندگی ولی فقیه در سازمان گفت: اولین کسی که درخت کاشت «ذات باریتعالی» بود و درختکاری نزد انبیا اهمیت فراوانی داشت.

او افزود: در قرآن مجید و در 16 سوره از کتاب آسمانی موضوع شجر و درخت مطرح شده است و در سوره الرحمن آمده که درختان خداوند را سجده می‌کنند.

طباطبایی‌نژاد با بیان اینکه در وقف‌نامه‌ها توصیه شده است که درخت توت بکارید، یادآور شد: در کاشت درخت باید دقت لازم انجام شود و نوع آب و هوا و اقیلم منطقه باید مورد توجه قرار گیرد و اینکه در هر منطقه باید چه نوع درختی کاشته شود بسیار مهم است.

سازمان جنگل ها با پویش بذرکاری در زاگرس حماسه آفرید

دبیر فرهنگی شورای امنیت ملی در این نشست گفت: سازمان جنگل‌ها با مشارکت مردم اقدامات چشمگیری در منابع‌طبیعی کشور انجام داده است و با راه‌اندازی پویش بذرکاری در هفتاد و چهار نقطه‌ زاگرس حماسه ایجاد کرده است.

خدابخشی افزود: سازمان جنگل‌ها توانست برای «پویش ملی ایران سرسبز» سند شجره تهیه نماید که کاری ارزشمند و ستودنی است.

او گفت: در این سند که از سال 1400 شروع و تا 1414 به مدت چهارده سال امتداد دارد کاشت 500 میلیون اصله نهال و بذر پیش‌بینی شده و ذیل آن 30 سند اجرایی و پشتیبان قرار دارد.

دبیر فرهنگی شورای امنیت ملی خاطرنشان کرد: ۸۳ درصد سرزمین کشور تحت مدیریت سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری است و بنابراین گره مسائل کشور در سازمان جنگل‌ها قابل بازگشایی است.
خدابخشی با اشاره به این که موضوع آب یکی از موضوعات مهم دیگر است، خاطرنشان کرد: اسنادی که سازمان جنگل‌ها در بحث آبخیز دارد، فوق العاده است

سرانه فضای سبز تهران ۱۶ برابر شده است

رئیس سازمان پارک‌ها و فضای سبز شهرداری تهران در پویش ملی ایران سرسبز با اشاره به اینکه سرانه فضای سبز شهر تهران بعد از انقلاب ۱۶ برابر شده است، گفت: امروز ۶۲ درصد فضای سبز تهران مکانیزه آبیاری می‌شود.

مختاری با بیان اینکه در تهران سرانه فضای سبزی که در قبل از انقلاب یک متر بود امروز به ۱۶.۵ متر رسیده است، افز‌ود: 89 باغ را در تهران از مردم خریداری و تملک کرده‌ایم تا به پارک عمومی تبدیل شود و خرید 21 باغ دیگر در دست اجراست تا در مناطق کم برخوردار به پارک عمومی تبدیل شود.
رئیس سازمان پارک‌ها و فضای سبز شهر تهران در  ادامه  از ایجاد 650 مخزن ذخیره آب در نواحی و اطراف تهران خبرداد و گفت: این مخازن، آب های سطحی و جاری را ذخیره می کنند.

مختاری با اشاره به اینکه امروز ۴4 هزار هکتار از کمربند سبز پیرامون شهر تهران اجرا شده است،‌ گفت: در سال ۶۵، صد درصد آب فضای سبز از آب شرب بود، اما امروز صد درصد آب مورد استفاده از آب غیر شرب و پساب است.

راه اندازی سامانه اطلاع رسانی و پایش

مشاور معاون توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری که یکی از اعضای شورای راهبردی این پویش مردمی است در این نشست خواستار تشکیل دبیرخانه پویش به شکل متمرکز در سازمان جنگل‌ها شد و افزود: آنچه اکنون برای پویایی و کارآمدی این پویش نیاز است کار فرهنگ‌سازی و اطلاع‌رسانی است و بنابراین باید سامانه‌ای تحت عنوان اطلاع‌رسانی و پایش برای این پویش راه‌اندازی شود.

مهندس برزگر هدف پویش ملی ایران سرسبز را راه اندازی یک نهضت فراگیر درختکاری دانست و افزود:  بیاد هر شهید 1000 درخت در سراسر کشور کاشته می‌شود.

او تاکید کرد: برای مردمی شدن این پویش نیازمند تولید محتوا و تهیه کلیپ هستیم تا همزمان از طریق رسانه‌های گروهی و رسانه ملی اهمیت کاشت درخت و بذرکاری در بین مردم و افکار عمومی نهادینه و فرهنگ سازی شود.

مشاور معاون توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری در ادامه، ایجاد سامانه پیامکی، برگزاری جلسه حضوری و مجازی با اعضای شورای راهبری و نشست با سردبیران رسانه های مکتوب و مجازی را از اقدامات مهم برای موفقیت این پویش ملی اعلام کرد

منابع طبیعی جزء منابع استراتژیک کشور است

مدیر کل دفتر ترویج، آموزش و مشارکت مردمی سازمان جنگل‌ها نیز در این نشست گفت: منابع طبیعی جزء منابع استراتژیک کشور است و باید حفاظت از آن در سرلوحه برنامه های دولت قرار گیرد.
دکتر میرزایی افزود: امروز خوشبختانه منابع طبیعی نزد مردم از اهمیت زیادی برخوردار است و صیانت از آن به مطالبات مردمی تبدیل شده است.

میرزایی با بیان اینکه منابع‌طبیعی باید به جایگاه شایسته خود ارتقاء پیدا کند خاطرنشان کرد: ظرفیت سازی، آموزش و مشارکت مردم در پروژه‌های منابع طبیعی از اولویت‌های اصلی سازمان جنگل‌هاست.
وی هدف از ایجاد پویش ملی ایران سرسبز را فرهنگ‌سازی و مردمی‌سازی منابع طبیعی برشمرد و یادآور شد: منابع طبیعی با 4000 گروه جهادی، تشکل ها، سازمان های مردم نهاد، تعاونی ها و بهره برداران و همچنین با 148 هزار همیار طبیعت در کشور در ارتباط است.

اعضای کمیته برنامه‌ریزی پویش ایران سرسبز در حاشیه این نشست از موزه سازمان جنگل‌ها و همچنین مرکز رصد و هشدار مخاطرات منابع‌طبیعی بازدید کردند

گفتنی است «پویش ملی ایران سرسبز، هر ایرانی یک نهال» از سال 1400 تا 1414 با نقش‌آفرینی اقشار مختلف مردم در سراسر کشور اجرا خواهد شد و از سوی علاقمندان به یاد هر شهید هزار نهال تقدیم خاک کشورمان خواهد شد.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 


خروج




-->