جعفرمرادی حقیقی مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان
کاشت یک میلیارد نهال چه تاثیری بر آب و هوای ایران دارد؟
ایسنا/سمنان مدیرکل منابع طبیعی وآبخیزداری استان سمنان بااشاره به طرح ملی کاشت یک میلیارددرخت طی یک بازه ۴ ساله در کشور گفت: کاشت این مقدار نهال در سطح کشور میتواند سالانه ۲۴۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تن گردوغبار را جذب کند.
ایسنا/سمنان مدیرکل منابع طبیعی وآبخیزداری استان سمنان بااشاره به طرح ملی کاشت یک میلیارددرخت طی یک بازه ۴ ساله در کشور گفت: کاشت این مقدار نهال در سطح کشور میتواند سالانه ۲۴۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تن گردوغبار را جذب کند.
جعفر مرادی حقیقی در آستانه هفته منابع طبیعی در گفتوگو با خبرنگاران اظهار کرد: هر یک هکتار نهالکاری میتواند ۶۲ تن گرد و غبار را جذب و به بهبود کیفی آب و هوا کمک کند.
وی افزود: کاشت این یک میلیارد اصله نهال قرار است در گسترهای به وسعت سه میلیون و ۵۰۰هزار هکتار انجام شود و در واقع این طرح بیش از ۳.۵ میلیون هکتار به فضای سبز کشور اضافه میکند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان با بیان اینکه کاشت نهال و توسعه فضای سبز جدا از مطالبه مردم، یک مطالبه بینالمللی نیز هست ادامه داد: طرح ملی کاشت یک میلیارد نهال یک طرح بزرگ است که با توجه به نیاز کشور و دنیا و مشکلات ناشی از آلایندگیهای روزافزون، اجرای آن ضروری است.
وی با اشاره به اینکه برخی از گونه ها قدرت بسیار بیشتری در جذب گرد و خاک دارند گفت: انواع کاج از جمله گونه هایی است که علاوه بر نیاز آبی بسیار کم و قدرت سازگاری بالا با طبیعت خشک و نیمه خشک، قدرت بسیار بالایی در جذب گرد و خاک دارند و از همین رو تولید و کاشت انواع کاج سالها است که در برنامه نهالستانهای استان سمنان است.
وی با اشاره به توسعه صنعت و معدن در کشور و استان تصریح کرد: استان سمنان در حال حاضر داری ۲۰ شهرک و ناحیه صنعتی است و برخی از واحدهای فعال در این حوزه دارای آلایندگی هستند لذا ما وظیفه داریم به موازات توسعه صنعتی، برای جبران آلایندگیها نیز تلاش کنیم.
مرادی حقیقی با اشاره به نشست اخیر خود با برخی از بزرگترین فعالان صنعتی و معدنی گفت: این واحدهای فعال برای کمک به کاشت نهضت کشت نهال اعلام آمادگی کردند و منابع طبیعی استان نیز آمادگی دارد هم در زمینه تامین عرصه و هم در تامین نهال رایگان با آنها همکاری کند.
وی با بیان اینکه تمام کشورهای دنیا و به خصوص کشورهای در حال توسعه برای توسعه فضای سبز و کاهش تولید کربن اعلام آمادگی کردند، افزود: براساس گزارش های بینالمللی و اعلام مرکز پژوهش های مجلس کشور ما یکی از ۱۰ کشور نخست دنیا در تولید کربن است و همین وظیفه ما را برای جبران تولید کربن و ایجاد فضای سبز بیشتر میکند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان ادامه داد: با وجود اینکه کشور ما براساس یک آمار رسمی در تولید کربن، هفتمین کشور دنیا است اما در ترسیب کربن در رتبه ۴۲ جهان قرار دارد لذا ما نه تنها یک مسوولیت داخلی برای توسعه فضای سبز داریم بلکه در سطح بینالمللی نیز تعهداتی در این بخش داریم که اجرای طرح ملی کاشت یک میلیارد نهال نیز در همین راستا، اجرایی خواهد شد
ارسال به دوست