رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان مهدیشهر
ذخیره ۲۰ میلیون مترمکعبی آب ارمغان طرح های آبخیزداری از سیلاب مهدیشهر
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان مهدیشهر بااشاره به سیل روزهای اخیر در مناطقی از شهرستان مهدیشهر، ذخیره ۲۰ میلیون مترمکعبی آب ناشی از سیلاب را رهاورد اجرای طرح های آبخیزداری در این شهرستان برشمرد.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان مهدیشهر بااشاره به سیل روزهای اخیر در مناطقی از شهرستان مهدیشهر، ذخیره ۲۰ میلیون مترمکعبی آب ناشی از سیلاب را رهاورد اجرای طرح های آبخیزداری در این شهرستان برشمرد.
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین استان سمنان ،حیدر واحد مطلق در جمع خبرنگاران اظهار کرد: در سال های گذشته با ایجاد سازه های آبخیزداری در شهرستان مهدیشهر زمینه ذخیره سازی آب های سطحی در بخش هایی از شهرستان فراهم شد.
وی از تخصیص اعتبار به این پروژه در سفر گذشته رییس جمهور به استان خبر داد و تصریح کرد: در سفر هیات دولت به استان سمنان با افزایش اعتبارات بخش آبخیزداری زمینه احداث سازه های آبخیزداری در این شهرستان با حجمی بیش از ۴۰۰۰ متر مکعب و با اعتباری حدود پنج میلیارد تومان فراهم شد.
واحد مطلق با بیان اینکه اجرای این طرح ها تماما بر مبنای مطالعات علمی و برنامه ریزی های بلند مدت صورت گرفته خاطرنشان کرد: خوشبختانه در سیل روزهای اخیر در شهرستان، شاهد اثر بخشی مشهود این سازه ها بودیم.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان مهدیشهر اظهار کرد: علیرغم حجم و شدت بالای بارش های ناگهانی چند روز اخیر به هیچ کدام از بخش های زیرساختی از جمله جاده، ابنیه، میراث فرهنگی و تاریخی، برق، آب، گاز، مخابرات و اینترنت، مدارس، بیمارستان، واحدهای مسکونی و حتی اراضی و مراتع حوزه شهرستان ، خسارتی وارد نگردیده که علت اصلی آن اجرای برنامه های اصولی و علمی آبخیزداری در نقاط حساس و سیل گیر شهرستان بوده است .
وی افزود: به دلیل کوهستانی بودن شهرستان مهدیشهر ، شیب بالا و وجود سازه های آسیب پذیر در برخی از نقاط، میزان فرسایش خاک بالا است و لذا تنها راه برون رفت از این وضعیت توجه به اجرای عملیات آبخیزداری و آبخوانداری است.
حیدرواحد مطلق عنوان کرد: در بسیاری مناطق به علت شرایط زمین شناسی، توپوگرافی و اقلیمی، احتمال بروز خطرات طبیعی بسیار بالا است اما در مواردی به دلیل عدم توجه برخی دستگاه ها، طرح های اشتغال زایی و توسعه ایی در دستور کار قرار می گیرد که در آن هیچگونه توجهی به تهدیدات طبیعی نشده است و تاسیسات در مناطق پرخطر از جمله حریم، بستر رودخانه ها و مناطق ناپایدار شکل می گیرد.
حیدرواحد مطلق ابراز امیدواری کرد که با تامین به موقع اعتبارات ، روند مطلوب اجرای پروژه های آبخیزداری و آبخوان داری حفظ شود چرا که اجرای این پروژه ها سبب جلوگیری از ورود خسارات هنگفت به بخش های کشاورزی ، صنعتی و مسکونی شده و نهایتاً صرفه جویی قابل ملاحظه ای را در هزینه های کشور به همراه خواهد داشت.
برای دسترسی سریع به تازهترین اخبار و تحلیل رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
ارسال به دوست