کارگاه آموزشی با حضور بهره برداران و مجریان، تشکلها و تعاونی های بخش منابع طبیعی
علیرضا رهایی، رئیس اداره آموزش ترویج و مشارکتهای مردمی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان
کارگاه آموزشی با حضور بهره برداران و مجریان، تشکلها و تعاونی های بخش منابع طبیعی ،کشاورزان و مسئولین محترم جهاد کشاورزی سمنان و اداره آموزش و ترویج، مشارکت های مردمی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان در برگزار گردید.
گزارش برگزاری کارگاه آموزشی دو منظوره با موضوع تشریح طرح مردمی یک میلیارد درخت و بازدید از مزرعه ایستگاه مرکزتحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی و نهالستان شهید عموزاده استان سمنان
کارگاه آموزشی با حضور بهره برداران و مجریان، تشکلها و تعاونی های بخش منابع طبیعی ،کشاورزان و مسئولین محترم جهاد کشاورزی سمنان و اداره آموزش و ترویج، مشارکت های مردمی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان در برگزار گردید.
علیرضا رهایی، رئیس اداره آموزش ترویج و مشارکتهای مردمی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان بیان داشت که: طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت در اجرای تعهدات بین المللی و قوانین داخلی، بر اساس تاکید مقام معظم رهبری و دستور رییس جمهور، در برنامه دولت مردمی سیزدهم قرار گرفت و مقرر شد طی چهار سال یک میلیارد درخت در کشور تولید و کاشته شود. بر این اساس استان سمنان در چهار سال تولید ۱۰ میلیون نهال را بر عهده دارد که نسبت به تولید بیش از سه میلیون اصله نهال گلدانی و ریشه ای در سال اول اقدام شد و بخش اعظمی از نهال های تولید شده در پاییز امسال با مشارکت تمامی دستگاههای دولتی، خصوصی، و آحاد مردم کاشته می شود.
طی چهار سال در مجموع ۱۰ میلیون نهال در این استان باید تولید شود و برای تحقق این برنامه باید هر سال ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار اصله نهال کاشته شود. درختان تبریزی، سنجد، توت، اُکالیپتوس، تاغ، صنوبر، بادام کوهی، سرو شیراز، و زیتون تلخ، از مهمترین گونه های گیاهی بومی و سازگار با اقلیم استان سمنان است که در نهالستانها در قالب طرح مردمی کاشت یک میلیارد نهال تولید میشود. وی افزود: طرح کاشت نهال یک طرح مردمی است که در کشور تحت عنوان «طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت» نامگذاری شده که امید آن می رود ضمن اطلاع رسانی های جامع و استفاده از ظرفیت معدنکاران و بخش صنعت، بهره برداران و عشایر، تمامی تشکلهای مردمنهاد، آموزش وپرورش، دانشگاهها و سمنها با موفقیت در استان به اجرا در آید.
وی با تاکید بر اینکه مسئولان ادارهکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان نیز مردم را همراه و همکار خود میدانند، اضافه کرد: تاکنون این مجموعه در برنامههای مختلف خود در حوزه ترویج و آموزش برای بهرهمندی از ظرفیتهای مردمی گامهای مختلفی برداشته است و نیز طرح همیار طبیعت به عنوان یکی از دستاوردهای سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور برای افزایش مشارکتهای مردمی یاد کرد. طرح همیار طبیعت شامل محافظ افتخاری، مروج افتخاری و مروج دانشآموزی میشود که عموم علاقهمندان میتوانند با مراجعه به سامانه همیار طبیعت در سایت ادارهکل منابع طبیعی به نشانی « semnan.frw.ir» به عنوان همیار طبیعت ثبتنام کرده و کارت همیار منابع طبیعی را دریافت کنند. وی با بیان اینکه کارت همیار طبیعت معرف افراد دغدغهمند نسبت به حوزه منابع طبیعی است، تصریح کرد: اطلاعات همیاران طبیعت در این کارت آورده شده و این افراد با این کارت میتوانند با همکاران ما در ادارهکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان به ویژه یگان حفاظت این ادارهکل در ارتباط باشند.
ارسال به دوست