مدیر کل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی و ابخیزداری کشور
هر گونه بهره برداری از منابع طبیعی باید در قالب طرح انجام شود

تاریخ انتشار : 1402/08/03 - ساعت انتشار: ٠٩:٤٦ - گروه خبری : اخبار استان

مدیر کل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی و ابخیزداری کشور اعلام کرد: منابع طبیعی تمامی اقدامات و فعالیت های خود را در قالب طرح انجام می دهد و به استناد ماده 3 قانون حفاظت و بهره برداری جنگل ها و مراتع مصوب مرداد ماه 1346 هر گونه بهره برداری از منابع طبیعی باید در قالب طرح صورت گیرد.

مدیر کل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی و ابخیزداری کشور اعلام کرد: منابع طبیعی تمامی اقدامات و فعالیت های خود را در قالب طرح انجام می دهد و به استناد ماده 3 قانون حفاظت و بهره برداری جنگل ها و مراتع مصوب مرداد ماه 1346 هر گونه بهره برداری از منابع طبیعی باید در قالب طرح صورت گیرد.

ترحم بهزاد روز سه شنبه در گفت و گو با مرکز اطلاع رسانی سازمان منابع طبیعی خاطر نشان کرد: بر اساس قانون حفاظت و بهره برداری از جنگل ها و مراتع تا زمان تهیه طرح های مرتعداری، به سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور اجازه داده شده با صدور مجوز موقت در قالب پروانه چرا، چرای دام را قانونمند نماید و حداکثر دو سال پس از انجام فرآیند ممیزی و صدور پروانه چرا، دارندگان پروانه چرا مکلف به تهیه و ارائه طرح مرتعداری هستند.

بهزاد با بیان اینکه از مساحت 84 میلیون و 800 هزار هکتاری مراتع کشور، تاکنون بیش از 82 میلیون هکتار از مراتع ممیزی شده و برای  43 میلیون و 700هزارهکتار، طرح های مرتعداری تهیه شده است اضافه کرد: تاکنون 24 میلیون و 260 هزار هکتار از طرح های مرتعداری تهیه شده، به مجریان احاله مدیریت شده است.
مدیر کل دفتر امور مراتع، تهیه طرح های مرتعداری و واگذاری مدیریت این طرح به مرتعداران را بسیار مهم برشمرد و مزایای آن را شامل: عدم تمدید سالانه پروانه چرا و پرداخت عوارض پروانه چرا، اجرای پروژه های مختلف اصلاح و احیاء در مرتع، تهیه طرح مرتع داری تلفیقی که در بهبود وضعیت معیشتی مجریان بسیار اثر گذار است و استفاده از پتانسیل هایی مثل توسعه گیاهان دارویی، زراعت چوب، توسعه کشت گونه های درختی و درختچه ای بومی منطقه،آبزی پروری، پرواربندی دام، پرورش حیات وحش، بوم گردی و گردشگری، پرورش ماکیان، زنبورداری، کشت علوف کاری، و انرژی های نو نام برد.

بهزاد همچنین گفت: داشتن طرح مرتعداری فعال مانع جدی در مقابل واگذاری مرتع به غیرمجریان می شود و در قسمت هایی از مرتع که عملیات مختلف اصلاح و احیاء و یا جنگل دست کاشت انجام شده باشد امکان واگذاری وجود ندارد و یا طرح مرتعداری که در آن بیش از 50 درصد برنامه های پیش بینی شده در طرح به درستی انجام شود به عنوان طرح موفق ارزیابی  شده و دیگر در آن واگذاری به غیر، به جز طرح های عمومی و عمرانی کشور، ممنوع می باشد.

**یک فرصت مناسب برای مجریان طرح های مرتعداری

این مسئول دفتر امور مراتع در ادامه تصریح کرد:  در مراتعی که دارای طرح مرتعداری قدیمی بوده و مدت قرارداد اجرای کتابچه طرح به اتمام رسیده است بر اساس بخشنامه رییس سازمان منابع طبیعی ، یک فرصت مجدد دو ساله تا سال 1403 به همه مجریان داده شده است تا در اسرع وقت نسبت به تهیه و ارائه طرح مرتعداری جدید اقدام نمایند.

به گفته بهزاد این فرصت قابل تمدید نبوده و برای اولین بار چنین ظرفیتی در راستای حمایت و پشتیبانی از مجریان و بهره برداران برای مدت دو سال فراهم شده است .

بهزاد همچنین تاکید کرد: طرح هایی که مدت قرارداد آن یا دوره اجرای طرح به اتمام رسیده اگر در فرصت اعلام شده تعیین تکلیف نگردد، کلیه مجوزهای صادره قبلی باطل شده و مرتع بلامعارض و فاقد بهره بردار مجازتلقی می شود و از طریق اعمال قانون و دستورالعمل های جاری به متقاضیان دیگری داده خواهد شد.
مدیر کل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی و ابخیزداری کشور سرانجام یاد آوری کرد: این فرصت مجدد که برای طرح ها فراهم  شده است، برای سال هایی که از مدت قرارداد طرح گذشته است و از مرتع به طور غیر قانونی استفاده شده، مشابه وضعیت مراتع دارای پروانه چرا تا بازنگری طرح، باید عوارض پروانه چرا پرداخت شود.

 

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 


خروج




-->