فرخ مسجدی نماینده ویژه رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور
۹۵ درصد آتش سوزی در جنگل‌ها عامل انسانی دارد

تاریخ انتشار : 1403/09/11 - ساعت انتشار: ١٠:٥١ - گروه خبری : اخبار استان

فرخ مسجدی نماینده ویژه رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور در حفظ و احیای جنگل‌های زاگرس در نشست علمی - تخصصی مرکز پژوهش‌های توسعه و آینده‌نگری تحت عنوان حریق در جنگل‌های زاگرس؛ چالش‌ها و توصیه‌های سیاستی گفت: از بین رفتن جنگل‌ها نه‌تنها باعث بروز چالش‌های آبی بلکه منجر به جاری شدن سیل آب‌ها خواهد شد.حدود ۹۵ درصد از عوامل آتش‌سوزی در جنگل‌ها به واسطه عامل انسانی است که هم عمدی و هم غیر عمدی هستند.

فرخ مسجدی نماینده ویژه رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور در حفظ و احیای جنگل‌های زاگرس در نشست علمی - تخصصی مرکز پژوهش‌های توسعه و آینده‌نگری تحت عنوان حریق در جنگل‌های زاگرس؛ چالش‌ها و توصیه‌های سیاستی گفت: از بین رفتن جنگل‌ها نه‌تنها باعث بروز چالش‌های آبی بلکه منجر به جاری شدن سیل آب‌ها خواهد شد.حدود ۹۵درصد از عوامل آتش‌سوزی در جنگل‌ها به واسطه عامل انسانی است که هم عمدی و هم غیر عمدی هستند.

فرخ مسجدی ضمن اشاره به اهمیت جنگل‌های زاگرس برای کشور از جهات مختلف گفت: وسعت جنگل‌های زاگرس چیزی حدود ۳۰میلیون هکتار است که به‌مرور زمان کیفیت و کمیت این جنگل‌ها در حال کاهش است. این جنگل‌ها دارای مشکلات و چالش‌های جدی هستند که باید برای رفع این چالش‌ها و مشکلات اقدامات مؤثری صورت گیرد.

وی ادامه داد: از این جهت که حدود ۴۰درصد از منابع آبی کشور از طریق همین جنگل‌ها تأمین می‌شود و همچنین از بین رفتن این جنگل‌ها نه‌تنها باعث بروز چالش‌های آبی بلکه منجر به جاری شدن سیل آب‌ها خواهد شد و مشکلات بعدی را به وجود خواهد آورد. این جنگل‌ها از این جهت که بخشی از اکسیژن کشور را نیز تولید می‌کنند دارای اهمیت هستند و در نتیجه صدمه به این جنگل‌ها باعث اختلال در تأمین اکسیژن مورد نیاز برای کشور خواهد شد. در وهله سوم این جنگل‌ها از ورود گردوغبار سایر کشورها به داخل کشور نیز جلوگیری می‌کنند و از بین رفتن آنها باعث افزایش آلودگی ‌هوا در مناطق مرزی می‌شود.

نماینده ویژه رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور در حفظ و احیای جنگل‌های زاگرس افزود: یکی از جدی‌ترین مواردی که در سنوات اخیر در مورد جنگل‌ها مورد توجه می‌باشد موضوع آتش‌سوزی است. در طی سالیان اخیر میزان آتش‌سوزی در جنگل‌ها به لحاظ تعداد حدود ۴۰درصد افزایش پیدا کرد و همچنین به لحاظ وسعت نیز میزان آتش‌سوزی حدود ۳۰۰درصد افزایش پیدا کرده است که این موضوع بسیار موضوع مهم و نگران‌کننده­ای است که باید به علل بروز و نحوه کنترل آن پرداخته شود. همچنین متأسفانه باید اشاره کرد که از این آمارها حدود ۷۰درصد از کل آتش‌سوزی‌ها مربوط به جنگل‌های زاگرس است.

مسجدی تشریح کرد: مسائل مربوط به جنگل تا هم‌اکنون بیشتر به سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری محول شده بود، اما به این نتیجه رسیدیم که حفظ جنگل‌ها و منابع طبیعی با یک سازمان امکان پذیر نخواهد بود و شاید عدم موفقیت‌ها نیز ناشی از همین بخشی‌نگری باشد و از این پس باید همه سازمان‌های اجرایی مربوطه باید جهت حفظ منابع طبیعی و جنگل‌ها تلاش کنند./ تسنیم

 

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 


خروج




-->